Валери Симеонов се удари в гърдите: Видяхте ли защо дърпах баби по границата? Останах единственият патриот в България!

България отблизо

Създава се една порочна практика, при която се решава нарушител на закона да не изплаща данъци, като му се опрощават данъци. Това е неправилно взето решение.

Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ народният представител и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод опростените дългове на главното мюфтийство.

,,Законът вероятно ще мине и на второ четене с подкрепата на ГЕРБ, ДПС и „Воля“, така че в случая присъствието или отсъствието на колегите от БСП не е толкова важно. Проблемът е, че това решение не е съгласувано с „Обединени патриоти“, не е коментирано даже. Но това решение минава с натиск отгоре, това са задължения, които държавата трябва да си прибере от спечели съдебни дела.

Защото основната част от тези 8 милиона са вследствие от загубени дела на главното мюфтийство за имотите, около 1500 на брой, за които то предявява претенции към българската страна. Има окончателно решение на Висшия касационен съд по този въпрос и претенциите на мюфтийството бяха отхвърлени, което отделно трябва да заплати около 5 милиона лева разноски по делото като загубила страна“, коментира Симеонов и посочи, че главният мюфтия Мустафа Хаджи не може да бъде източник на достоверна информация. Което означава, че лъже…

,,Опрощаването на дълговете на мюфтийството е позор за българската държава. И защо изобщо сме длъжни да плащаме данъци на вероизповеданията? Ами ако аз съм атеист и не искам да плащам? Знаете ли, цялата работа е да се прикрие работата с източването на парите на българската държава от мюфтийството“, допълни Симеонов.

Лидерът на НФСБ се върна назад към парламентарните избори от 2017 година, когато бе заснет да бута и дърпа възрастна жена на границата с Турция.

,,Искам само да припомня по този случай, че ако не бях дърпал онази бабичка на границата, сега щеше да има „Олеле!“, ама защо има две турски партии в парламента. Защото сега от ГЕРБ щяха да имат 10 народни представители по-малко, а в парламента – две турски партии в лицето на ДПС и ДОСТ“, уточни той.

Донякъде сме съгласни с патетичните думи на Симеонов, но да се прави в момента на единствения патриот ни идва малко в повече. Защото той и партията му неведнъж гласувал заедно с ДПС!

Защото стоят във властта!

Ако си истински патриот, Симеонов, излез от парламента!

Какво правиш още там и крепиш кворума?

Ако мислиш за България, ще се махнеш и ще отидеш сам на честни избори.

А не да дърпаш престарели бабички и да твърдиш колко обичаш родината.

Хайде!

Сега му е моментът!

Покажи какъв си наистина!

Ама стиска ли ти…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *