Вижте как ще примамят Валери Симеонов да не бута коалицията

България отблизо
И тримата министри, подали днес оставки, най-вероятно ще се върнат в Народното събрание и ще работят като депутати, а заместниците им си отиват вкъщи.
Това съобщи бТВ, позовавайки се на собствени източници.

Дали ще си отидат вкъщи, или ще оглавят някоя блага службица, каквито в момента се пръкват на килограм, никой не може да каже. Бивш депутат от ГЕРБ безработен няма.

Според същите източници, Борисов се колебаел дали да сложи на вакантните министерски кресла  експерти или верни партийни членове.  Колебанието едва ли ще е голямо, защото ако човекът не е верен на партията – защо да го слага.

Истинската новина обаче е, че Борисов обмисля Николина Ангелкова да оглави  Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, където  цари пълна каша и едновременно никой няма да се цели в мястото й.  А на нейно място да бъде назначен  вицепремиерът Валери Симеонов, който уж трябвало  да  тушира напрежението в сектора.

Това „обмисляне“ започна  малко след като Симеонов избухна и каза, че може ли ще се  оттегли от коалицията. Днес ще се състои национален Съвет на НФСБ, на който хората на вицето ще преценят дали да останат в управлението.  Причината е, че не били попитани за оставките и че премиерът не ги е съгласувал с тях. Той никога нищо не съгласува, но това е друг въпрос.

Демонстрацията на сърдития Валери наистина може да разклати крехкото мнозинство. Всички знаят, че на Националния съвет ще се гласува със 100-процентно мнозинство и както той каже.

Борисов обаче не е вчерашен и пуска въдицата, а на нея е закачено едно от най-апетитните министерства. Това, което вицето отдавна мечтае да управлява и даже стигна до жесток конфликт  с Ангелкова, нанасяйки й обиди и изземвайки функциите й.   В момента на тепсия на Симеонов се поднася целия туризъм, хотелите, далаверите, дискотеките, дюните, шума и всичко, за което си мечтае.

Ще се откаже ли от властта в името на принципите си?

Много се съмняваме.

Най-много днес меко да порицае Борисов и да му извие още малко ръцете.

Иначе правителството пада и той заедно с него.

Пък Симеонов не е от политическите самоубийци, а обикновен тарикат!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Вижте как ще примамят Валери Симеонов да не бута коалицията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *