Нов ужас смрази България! Мъж от Омуртаг уби 21 годишната си жена

България отблизо

Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж във връзка с извършено тежко криминално престъпление – умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Той е обвинен за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 6а от НК и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение, съобщава от обвинението. 

Деянието било извършено на 29 август 2023 година. Жертва на тежкото престъпление станала млада жена на 21 години, с която обвиняемият живеел на семейни начала. Двамата пребивавали извън границите на Република България, като от около 10 дни се настанили в жилище на роднини в град Омуртаг.

 

В ранния следобед във вторник възникнал конфликт между С.К. и жертвата на престъплението, като мъжът нанесъл жесток побой над младата жена. В резултат на това тя починала.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *