Владимир Путин каза какво ще направи Русия след Украйна

Свят

„Изявленията на Запада за предполагаеми планове на Русия да атакува Европа след Украйна имат за цел да сплашат собствените им граждани“. Това каза държавният глава на Руската федерация Владимир Путин в рамките на среща с военни пилоти в Творжок, Тверска област, предава РИА Новости.

„Това е пълна глупост – възможността за атака срещу някои други страни, срещу Полша, балтийските държави, плашат и чехите. Просто глупости. Просто друг начин да измамят гражданите си и да източат допълнителни пари от хората, да ги принудят да поемат това бреме на раменете им, това е всичко. Ние искаме само да гарантираме нашата сигурност. И няма как да отстъпим от това“, коментира Путин, цитиран от Фокус.

По думите му „сателитите на САЩ се страхуват от голяма, силна Русия“, въпреки че притесненията им са напразни. „Нямаме никакви агресивни намерения спрямо тези държави, но ако се наложи ще се защитаваме с всички налични средства“, подчерта руският президент.

Русия няма да воюва с НАТО, разликата във военните разходи на Москва и тези на страните-членки е голяма. Той припомни, че през 2022 година САЩ са похарчили 811 милиарда долара за военни разходи, а Русия – 72 милиарда долара. И въпреки всичко, ги побеждаваме, защото само така можем да гарантираме нашата сигурност, допълни още Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *