Владимир Путин пак протяга БРАТСКА РЪКА: България е МНОГО ВАЖНА за нас!

Свят

Вчера, Владимир Путин прие изключително любезно новия български посланик в Русия, Атанас Кръстин.

Посланик Кръстин е завършил магистратура в един от най-реномираните руски университети – Московският държавен институт по международни отношения/МГИМО/. И е назначен на поста от президента Румен Радев.

В своята приветствена реч Владимир Путин отбеляза, цитиран от epicenter.bg, че се откриват много нови възможности за сътрудничество между България и Русия.

„През тази година България и Русия отбелязаха една много важна, обща дата – 140 годишнината от Руско-турската освободителна война, продължи Владимир Путин. Преди няколко месеца в Русия дойдоха на посещение президентът на България Румен Радев и премиерът Бойко Борисов, което даде възможност за задълбочаване на икономическото сътрудничество във всички сфери. Включително в сферата на енергетиката. За съжаление, преди няколко години България се отказа от реализацията на проекта за газопровод Южен поток. Но сега се откриват нови възможности. И България може да изиграе важна роля като си възвърне част от Южен поток“, посочи руският президент.

Можем само да признаем очевидната истина. Думите на Владимир Путин отново са много точни. И много приятелски и искрени. България наистина се нуждае изключително много от реализацията на проекта Южен поток. Защото освен финансовите ползи – евтин газ,  и геостратегическите ползи – ставаме международен играч в енергийната сфера, това ще ни свърже завинаги с Русия.

И в резултат, ние, за пръв път от 30 години, ще имаме възможност да провеждаме самостоятелна и суверенна политика. В интерес на България и българския народ.

Ние се нуждаем и от бързо довършване на АЕЦ „Белене“, което ще ни донесе не само евтин ток. Втората ядрена електроцентрала ще ни направи енергийно независими. А знаем, че енергийната независимост е част от националната сигурност.

Нещо повече. Освен в сферата на енергетиката, ние имаме крещяща нужда от сътрудничество с Русия и в промишлеността, и в селското стопанство и във финансовата сфера.

За да тръгне нашата икономика напред, ни трябва братската помощ на Русия. Защото никой друг не ни даде, и няма да ни даде, свои технологии. Владимир Путин ще го направи. Защото Русия е единствената държава в света, която има полза от силна, славянска и приятелска България на Балканите.

Освен нови технологии в промишлеността и селското стопанство, Русия ще ни даде от новите си страховити оръжия. За да не може враг да прекрачи свещените български граници.

С други думи, колкото България е важна за Русия, 100 пъти повече Русия е важна за България. И е крайно време управляващите да разберат това.

Не го ли проумеят и не започнат ли веднага сътрудничество с Русия, ще изпитат върху себе си изпепеляващия народен гняв.

Единствената им възможност да се спасят, е братски протегнатата ръка на Владимир Путин и Русия. Друга възможност няма да имат.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “Владимир Путин пак протяга БРАТСКА РЪКА: България е МНОГО ВАЖНА за нас!

  1. Г-н Македонски, от настоящите управници- предатели, работещи за личните си облаги……….НИЩО няма да направят за БЛАГОТО на БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!! МЕРЗАВЦИ !!!!!!!!!!!!!

  2. НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ПУТИН – ГРИЖИ СЕ ЗА СТРАНАТА СИ – НО ПЪК ЧАК РЪКАТА МУ ДА Е БРАТСКА И ТОЛКОВА ДА СЕ Е ЗАГРИЖИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ МИ СЕ ВЯРВА, ПРОСТО ТЪРСИ ПО ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА РУСКИЯ ГАЗОВ ЕКСПОРТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *