Владимир Путин СТРАХОВИТО: Ще унищожим центровете на сила в САЩ!

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди, че Русия може да прицели своите нови ракети в „центровете на взимане на решения в САЩ“, ако Вашингтон разположи свои ракети в Европа, предадоха световните агенции.

„Русия не възнамерява да бъде първата, която да разположи такива ракети в Европа,“ каза Путин по време на ежегодното си обръщение пред Федералното събрание на Русия, цитиран от РИА Новости.

„Ако САЩ разгърнат ядрени пакети в Европа, това ще влоши драматично международната сигурност, създавайки сериозни заплахи за Русия,“ каза държавният глава.

„Казвам ясно и открито, че Русия ще бъде принудена да създаде оръжия, които могат да бъдат използвани … срещу центровете за вземане на решения, които стоят зад ракетните системи, които ни заплашват,“ категоричен бе руският лидер.

„Русия е готова за диалог със САЩ, но вече няма да чукаме на затворени врати и да позволяваме да  ни заплашват. Нека американските стратези пресметнат за колко минути ще долетят нашите ракети, а след това да приемат поредното антируско решение“, заяви Владимир Путин.

„Ние искаме да имаме приятелски отношения със САЩ“, заяви руският държавен глава. „Но политиката на САЩ едва ли може да бъде наречена приятелска. Продължават антируските санкции, демонтират се нормите на международното право. При това определят Русия като заплаха. Но това не е истина, Русия не заплашва никого, ние не искаме конфронтации“.

За устойчивото развитие на Русия е нужен мир и затова страната развива своя военно-промишлен комплекс и разработва оръжие, за да не се осмелява никой да оказва силов натиск, поясни президентът и предложи на американците да пресметнат обсега и скоростта на руските ракетни системи и чак след това да взимат решения.

„Нашите партньори продължават разрушителната си политика“, констатира Путин. „Това са умни и талантливи хора. Но сред тях има много, които са увлечени от идеята за превъзходството на САЩ над целия останал свят. Обръщам се към тях – нека първо пресметнат времето за пристигането на нашите ракети до САЩ, а след това да взимат решения“.

„Сигурността на Русия безусловно ще бъде обезпечена и ние повече няма да чукаме на затворени врати. Ще продължим да развиваме нашите въоръжени сили, включително, ползвайки се от опита натрупан по време на антитерористичната операция в Сирия. За да не може никой дори да си помисли за агресия срещу Русия“, предупреди Путин.

„Русия е била и ще бъде суверенна, независима държава. Това трябва да е ясно на всички“, заяви руският лидер. „Русия не може да бъде държава, ако не е суверенна. Някои страни могат, Русия – не“.

Путин подчерта, че изграждането на отношения с Москва означава „намиране на съвместни   решения на най-сложните въпроси, а не диктуване на условия“.

Владимир Путин призна, че Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО) е остарял, но САЩ са използвали измислени обвинения по адрес на Русия, за да излязат от него.

Той отбеляза, че „най-острият и обсъждан към ден днешен въпрос от руско-американските отношения остава едностранното излизане на САЩ от ДРСМО“.

„Да, действително, от момента на сключването на този договор през 1987 година се станаха сериозни промени по света“, заяви руският лидер.

„Много страни развиваха и продължават да развиват тези оръжия, а Русия и САЩ не, ние доброволно се ограничихме сами себе си. Това положение на нещата, разбира се, може да  предизвика въпроси,“ отбеляза президентът.

„Но американските партньори трябваше да кажат именно това, да говорят честно, а не да използват измислени обвинения по адрес на Русия, за да обосноват своето едностранно излизане от Договора“, подчерта Путин.

„Щяха да направят по-добре, ако както през 2002 година, когато излязоха открито от договора за Противоракетната отбрана, бяха го направили честно. Добро или лошо – това е друг въпрос. Аз считам, че е лошо. Но направиха така и това е“.

„А как действат в действителност? Сами нарушават всичко, а след това търсят оправдание и назначават виновник, освен това мобилизират своите сателити, подчерта руският президент.

Днес Владимир Путин бе пределно категоричен. Повече от това няма накъде. Той каза в прав текст на САЩ, че елитът, който взема решения да се конфронтира с Русия и да влоши драматично ситуацията в света, ще бъде унищожен. Безусловно и завинаги.

И дано щатските сенатори и военни, които обичат да си играят с оръжия, най-сетне да чуят предупреждението. Защото иначе САЩ ще бъдат заличени от картата на света.

И, за да се направи това няма да са необходими дори ядрени оръжия. Достатъчни са вълните цунами, предизвикани от неядрен заряд на руските подводни „Посейдони“. Така че, сега всичко е в ръцете на Щатския елит. И те трябва да вземат решение. Дали ще продължат да създават непремислени заплахи за велика и мощна Русия, или ще започнат откровен диалог за намиране на съвместни решения и гарантиране на сигурността в целия свят.

Вижте видеото:

istinata.net 

Tagged

2 thoughts on “Владимир Путин СТРАХОВИТО: Ще унищожим центровете на сила в САЩ!

  1. Прекланям се пред НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ДЪРЖАВНИК…..ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН!!! БОГ ДА ГО БЛАГОСЛАВЯ !!!………Нашите американофили НЕКА да се замислят, а НЕ да са като СВРАКИ против ВЕЛИКА братска РУСИЯ!!!

  2. Поклон крайно време беше да им тропне по главите на тия бандити хамерикански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *