Военен център: Руските сили осуетяват контранастъплението на ВСУ

Свят

„Руските войски предприемат всички мерки за максимално изтощаване и ограничаване на отбранителния потенциал на Украйна, както и за възпрепятстване на подготовката на украинските войски за евентуално контранастъпление.

Това съобщава Военният център на Силите за отбрана и сигурност на Украйна, цитиран от украинското издание „Фокус“.

За тази цел те, по-специално, засилиха използването на баражиращи боеприпаси/дронове/, тежки авиационни бомби, планиращи високоточни оръжия, ракетни и артилерийски атаки, както и танкови пробиви в местата за струпване на военна техника и войскови подразделения.

Руските сили продължават да укрепват своите отбранителни позиции в завзетите територии на Украйна, като обръщат специално внимание на инсталирането на фортификационна техника.

В някои участъци на фронта руските части продължават настъпателни действия с цел завземане на нови територии в източните райони на Украйна.

В момента руската армия активно се подготвя и за евентуално контранастъпление на украинските въоръжени сили.

„Според наличната информация противникът продължава активното прехвърляне на допълнително въоръжение, военна, специална техника, както и натрупването на крилати и балистични ракети и ударни дронове от територията на Русия към оперативните райони“.

Тоест, тече подготовка по всички направления, за да бъде предотвратена, осуетена и спряна подготовката за евентуално украинско контранастъпление.

Източник БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Военен център: Руските сили осуетяват контранастъплението на ВСУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *