Войнолюбците в САЩ нямат почивен ден: Ето как искат да ПАРАЛИЗИРАТ Русия сега!

Свят

Министърът на вътрешните работи на Съединените щати Райън Зинке, по време на среща с ветерани в Питсбърг заяви, цитиран от РИА Новости, че САЩ могат да организират морска блокада на Русия.

Благодарение мощта на нашия военно-морски флот, можем във всеки момент да блокираме морските пътища на Русия. И, по всяка вероятност, ще го направим, за да попречим на Москва да доставя природен газ и нефт в региона на Близкия Изток, каза Зинке.

Освен това, американският министър на вътрешните работи добави, че единственият източник на доходи за руската икономика е продажбата на енергийни ресурси. Москва провеждала толкова активна политика в Близкия Изток, защото искала да продава своя газ и нефт, както го прави и в Европа.

Райън Зинке отбеляза още, че конфликтът на САЩ с Русия и Иран има две решения. Едното е военното решение, което министърът, предпочитал да не използва. И правилно. Защото иначе Щатите ще бъдат унищожени.

А другият вариант бил икономическа блокада и изхвърляне на Русия от пазара на енергийните ресурси, както в Европа, така и в Близкия Изток. САЩ можели да прибягнат до този вариант, понеже били най-големият производител на нефт и газ в света.

Русия почти не обърна внимание на тези смехотворни заплахи от страна на щатските чиновници. Само сенаторът Алексей Пушков, който е председател на комисията по информационна политика подчерта, цитиран от rusdialog.ru, че е изненадан от подобни изявления. Защото освен, че евентуална блокада не може да бъде осъществена на практика, такова намерение  от страна на САЩ е равносилно на обявяване на война. Затова, според Пушков, понякога е по-добре човек да дъвче, отколкото да говори глупости. Същото каза и член-кореспондентът на Руската академия за ракетни и артилерийски науки Константин Сивков.

Но, това изявление на американския министър е симптоматично, защото разкрива доколко далеч е отишъл конфликтът с Русия, в главите на американските „кучета на войната“. Пътем казано, този конфликт бе създаден от САЩ. По простата причина, че те така и не можаха да разберат, че не са сами в света. И че освен тях, има и други велики държави, които са решени да защитават своя суверенитет и своите интереси.

Нещо повече. Те не можаха да разберат, че руската икономика все по-малко зависи от продажбата на енергийни ресурси. И че с всеки изминал ден, тя става самодостатъчна. Тоест, няма да зависи от вноса на каквито и да било стратегически материали или суровини.

Не можаха да разберат и още нещо. Със своите нескопосани санкции, те дадоха тласък за развитие на националната руска икономика, която дотогава бе залята с безсмислен внос от чужбина. А когато западните чичковци с черни цилиндри на главите си, спряха този внос, разчитайки да унищожат руската икономика, те се сблъскаха с най-голямата изненада в живота си. Русия не само не бе унищожена, но и темповете на развитие станаха много по-високи. Просто защото на мястото на западния внос, се появиха изделия руско производство.

Има и още нещо. Думите на Алексей Пушков, че морска, сухопътна, и каквато и да е, друга блокада на Руската федерация е невъзможна, са самата истина. Поради простата причина, че тя притежава оръжия като ракетите „Калибър“, които могат да унищожат целия американски флот, още в базите, където е разположен.

Но, слава Богу, такова действие не е необходимо. Защото Русия разполага с технологии и средства за радиоелектронна борба, каквито засега не са достъпни за САЩ. Затова няма да е лошо да си припомнят, как гордостта на американския флот, есминецът „Доналд Кук“, с най-модерната американска система за водене на бойни действия „Иджис“ на борда си, бе парализиран от един старичък „Су-25, който обаче бе снабден с непознато за янките средство за радиоелектронна борба, наречено „Хибини“.

По същият начин, а дори вече и с по-нови системи за радиоелектронна борба, каквито руските учени и инженери създадоха, ще бъдат напълно парализирани всички щатски кораби, които опитат да блокират Русия. А руските кораби, просто ще минават покрай тях, без да има кой нито да ги спре, нито дори да отговори на „поздравите“ им.

„Страшният“ американски флот ще бъде изведен от строя, без нито един изстрел. Това очаква янките, ако се осмелят да тръгнат срещу Русия. Защото не е оцелявал никой, който е тръгвал срещу руския Мечок.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Войнолюбците в САЩ нямат почивен ден: Ето как искат да ПАРАЛИЗИРАТ Русия сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *