Въпреки войната: Министерството на туризма отчете 4 пъти повече руски туристи посетили България!

България отблизо

Въпреки сложната международна обстановка, липсата на преки полети, общо за януари-май 2022 г. са отчетени 330 584 посещения на руски туристи повече от миналата година.

Увеличението на броя на руските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в сравнение със същия период на 2021 г. е 3,9 пъти“, съобщи министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

От Министерството на туризма заявяват, че временно са прекратени всички планирани информационни дейности и рекламната кампанията на България като туристическо направление на руския пазар. Българският аташе по туризма не участва в никакви официални туристически събития на територията на Русия.

В същото време Консулската служба към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на руски граждани в нормален режим без ограничения.

„Въпреки липсата на преки полети между Русия и България, руските граждани, включително туристите, пътуват до българските морски курорти с прекачване, основно през Истанбул и Ереван. Никой от руските туроператори не е заявил намерение за затваря България като туристическо направление, всички са в готовност да продължат работата и да се адаптират към новите условия“, заявява министърът в оставка Христо Проданов.

Значи нашите туроператори не рекламират България в Русия, а руските туроператори рекламират България в Русия. Това е още една голяма щета, която двамата канадци нанасят на страната ни.

В новите условия се правят опити за засилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, сред които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, заявяват от Министерството на туризма. /БГНЕС

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *