Газовият балон на САЩ се СПУКА! КОЙ ПРИНУДИ янките да се МОЛЯТ на Русия! Вижте ТУК!

Свят

В последно време САЩ и Евросъюза отново се надпреварват кой да наложи повече санкции на Руската федерация.

САЩ, в желанието си да заграбят европейския газов пазар, направо забраняват със сила и принуда на редица източно и средно европейски държави да строят газопроводи за руския природен газ, който трябва да стопли хората от цяла Европа.

Но като по ирония на съдбата, и на пук на всякакви санкции, природата в Щатите се развилня. През лятото имаше няколко големи урагана и циклона, които опустошиха големи територии и оставиха без подслон и препитание стотици хиляди американци.

И докато властите се наканят да намерят пари, за да помогнат на бедстващите хора, ето че в Съединените щати нахлу ужасяваща зима. Минусовите температури завариха много хора на улицата. А в наличните и все още работещи приюти, американският шистов газ за отопление, свърши много бързо.

Онези пък, които по Божия милост запазиха домовете си, почти веднага останаха без синьото гориво. И замръзнаха. Защото нямаше с какво да се отопляват.

Защото цялата, така наречена „газова и шистова промишленост“ в Щатите гръмна. И, както казваме ние, зимата ги изненада. Потреблението скочи. А прословутият американски шистов газ… свърши.

Затова изведнъж, сякаш изневиделица, гръмна новината, че не кой да е, а САЩ купуват втечнен газ от Руската федерация.

Ами нали янките искаха да продават газ на цяла Европа?

Нали производството им било толкова голямо, че стигало да залее не само Щатите, но и Европа, а защо не и света?

За пореден път се оказа, че приказките на каубоите са само част от пореден балон, който се пука пред първото препятствие, което се изпречи на пътя му. Така стана с гигантския балон, наречен „капиталистическа демокрация“, който Щатите щедро разпръскваха в страните от Източна Европа. Така стана с напъните им да поставят в шах и мат Русия чрез заграбването на Украйна и непотопяемия ракетоносец Крим. Така стана и в Сирия, където Ислямска държава не само трябваше да завлече РФ в огромно блато, но и да изпрати милиони ислямисти в нищо неподозиращите страни от Европейския континент.

Всички балони се спукаха. Америка бе победена. Но не от някакъв митичен външен враг в образа на „лошата“ Русия. Нищо подобно.

Янките бяха победени от…“капризите“ на времето. Природата победи САЩ. А „могъщата“ някога държава хегемон, на всичко отгоре искаше да се бие и с Русия! Каква наглост! И каква липса на елементарна преценка за собствените си възможности. Но янките винаги са били нагли. И винаги са губили, заради своята наглост.

Нещо повече. САЩ искаше да унищожи и Европа. Защото санкциите, които Щатите налагаха на РФ, и които ръководството на ЕС охотно подкрепяше, удряха най-силно и най-болно по икономиките на европейските държави.

Понеже те и без това бяха затънали до уши в дългова криза. А загубата на огромния руски пазар ги довърши окончателно. Както се случи с нас.

Но, както често става, който нож вади, от нож умира. Така казва Библията. И вместо да унищожат Русия и Европа, Щатите унищожиха…себе си.

Дано си извадят поука. Защото иначе природата, Русия и светът, ще им дадат заслужен урок. Но тогава ще научат всичко по трудния начин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Газовият балон на САЩ се СПУКА! КОЙ ПРИНУДИ янките да се МОЛЯТ на Русия! Вижте ТУК!

  1. До Иво Македонски…
    От къде го извади този бисер? Останали били без синьо гориво американците…и видиш ли замръзнали:).
    Интересно как аз, който съм точно в САЩ от години не съм го усетил това. И за твое сведение тази зима изобщо пък не е чак толкова студена. Нищо подобно на 2001 или пък 2011 доколкото си спомням. И ако ти покажа сметката си за газ освен да ми завидиш едва ли друго ще можеш да кажеш. Защото тази зима за къща от 150 кв. метра в северната част на САЩ (тук обикновено температура се задържа под -20C за повече от месец) плащам средно по $80 до $100 на месец през зимните месеци. Газ ползваме за отопление, топла вода и готвене. Семейство с 3 деца. Сметката за газ е толкова малък процент от семейните ни разходи, че изобщо и не мислим за нея. Не знам кой ти каза, че газта била свършила или пък зимата била лоша:). Престани да пишеш измишльотини , за които нямаш грам представа дали са верни или не. На това му казват ТРОЛЕНЕ доколкото знам. Това с нищо не помага за информирането на читателите ти, напротив читателите ти стават също така крайно необразовани, както си и ти. И предполагам изпадат в конфюзни ситуации спорейки за неща прочетени тук написани от теб и приели ги за чиста монета. Само, че всеки малко по-образован човек може да ги обори с лекота. Защото истината не може да бъде скрита.
    Смешен си приятелю.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *