Генерал Попов: Самолетите Ф-16 ще вдигнат националното ни самочувствие

България отблизо

Преговорите за нови бойни изтребители представляват едно огромно усилие от години. Много правителства преди това заявяваха, че ще се заемат с този въпрос, но не правеха нищо. А хората обичат промените, новите неща, новите усилия.

Затова приветствам премиерът Бойко Борисов за предприетата смелост. Това заяви председателят на комисията по отбрана ген. Константин Попов по повод сделката за закупуването на самолетите Ф-16. „Смея да твърдя, че ще имаме най-добрия самолет в региона, който ще бъде по-добър от турските и гръцките. Ф-16 е изключителен самолет, с технологии от 5-о поколение“, допълни ген. Попов. Относно критиките на опозицията по цената на сделката председателят на отбранителната комисия заяви, че няма как да купим такъв самолет за 5 лева. ,,В случая трябва да говорим не толкова за сделка, колкото за национална сигурност, за повдигането на националното ни самочувствие, за суверенитета. А и сега имаме добра икономика, добра фискална политика. Ако сега не купим самолетите, кога?“, коментира още Попов. На въпрос за ремонта на Су-25 ген. Попов изрази надежда проблемите да бъдат решени и подчерта, че тези самолети не са свързани с охраната на въздушното пространство.

Национално самочувствие е образованието.

Национално самочувствие е икономиката.

Национално самочувствие са доходите на населението.

Национално самочувствие е здравето на народа и спокойствието му.

Национално самочувствие е пълната хазна.

Национално самочувствие са децата.

Национално самочувствие е миналото и сигурното бъдеще.

Национално самочувствие са много неща в една държава, даже и спорта.

Но да бъдат наречени някакви самолети национално самочувствие говори зле за този, който го казва.

Ама много зле!

Tagged

3 thoughts on “Генерал Попов: Самолетите Ф-16 ще вдигнат националното ни самочувствие

  1. Отивам да покажа снимките с тетките и другите ужасии , за да разбере баща ми защо внучетата му не са съвсем негови и защо собствената им майка не успя да им подари умовете и сърцата , които беше длъжна да им даде при правилния мъж, на попа, който е африканец и каквато и религия да му сложиш все тая, както и име

  2. F-16 бяха на въоръжение в турската армия когато аз бях в в казармата, 1983 -1985 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *