Генерал Сирски се оплака от новата тактика на руските войски и спецотрядите „Щурм“

Свят

Подразделенията на руските войски, които отдавна участват в битките срещу украинската армия, промениха своята тактика на водене на война, като я подобриха значително. 

 

В бригадите на въоръжените сили на РФ се появиха специални десантни отряди „Щурм“, чиято задача е да щурмуват позиции на противника. Това изявление направи командващият на Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна генерал полковник Александър Сирски, цитиран от чуждестранни издания.

Украинският генерал коментира действията на руските военни, участващи в боевете в Донбас, включително щурмовите групи на ЧВК „Вагнер“, воюващи в Бахмут. Според него щурмовите групи на руските войски се контролират ефективно от командири, които активно използват БПЛА за коригиране на артилерийския огън, тактиката им непрекъснато се променя.

В допълнение, командирите на щурмови самолети имат смартфони със специален софтуер Alpine Quest GPS, който предоставя координатите на позициите на огнестрелните оръжия на ВСУ, атакуващите цели, маршрутите за напредване и дори задачите на съседните части.

Сирски твърди, че във всяка бригада или полк на руските въоръжени сили са създадени специални десантни отряди „Буря“ на базата на мотострелкови роти, подсилени с танкове, миномети, огнехвъргачки и противотанкови оръжия. Тези единици се използват за улавяне на изгубени позиции.

„За да създаде благоприятни условия за провеждане на щурмови операции, врагът активно използва танкови и артилерийски части, нанася мощни огневи поражения на нашите войски, унищожава позиции, след което щурмовите части преминават в атака,“ добави генералът.

Според него в градски условия руските войски използват продължителен артилерийски обстрел, след което в бой влизат щурмови групи от не повече от 10 души със стрелково оръжие. Настъплението се извършва на три-четири „вълни“, като щурмовите самолети добре познават местоположението на украинските военни, тъй като използват специални програми.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *