Ген. Атанасов изплака: ПП не ни искат заедно на изборите

България отблизо

Най-вероятно „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ ще се явят самостоятелно на изборите на 2 октомври, но това ще се разбере по-късно, след като ДБ се регистрира днес сама за участие на вота.

След крайния срок в сряда обаче, има 10-дневен срок, в който могат да се правят промени в състава на коалициите.

 

„Демократична България“ все още няма отказ от „Продължаваме промяната“ за съставяне на предизборна коалиция. Това заяви Атанас Атанасов от ДБ по Нова тв. Той добави още, че днес партията ще се регистрира, но допълнително може да заяви, че ще има и коалиция.

„За нас би било добре да постигнем мнозинство единствено с ПП, това е напълно възможно, но ако не стане сме склонни да говорим и други партии“, заяви още Атанасов.

Той е категоричен, че не иска да участва в коалиция с Бойко Борисов, заяви че от БСП трябва да смекчат и позицията си към Русия.

„Ако трябва да гледаме егоистично на нещата, за нас е по-добре да се явим самостоятелно на изборите, но за да се постигне голямата промяна, трябва да има обединение на реформаторските сили“, каза още Атанасов.

„Нашето желание за общо явяване с „Продължаваме промяната“ е ясно. Чакаме отговор. Искаме коалиция, която да представлява протестиращите хора от 2020 г. До 27 август е възможно регистрираните субекти за изборите да редактират заявленията си, така че да можем с ПП да се явим заедно“, коментира и Надежда Йорданова от ДБ.

„Осмицата е символ на равновесие и устойчивост – това е израз на нашето желание, че в България трябва да има разум и устойчиво управление.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *