Георги Свиленски: Пред Паметника на Съветската армия бият депутати

България отблизо

Депутатът от БСП Георги Свиленски е пострадал при конфликт пред Паметника на Съветската армия.

Той се е опитал да премине загражданията, за да стигне до монумента, в резултат се е стигнало до съприкосновение със служител на Областната управа.

Зам.-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски е с разрязана ръка след като металната ограда край Паметника на Съветската армия е паднала върху него. Оградата е била блъсната внезапно от служител на областната управа. За инцидента разказа пред „24 часа“ депутатът Иван Ченчев.

Ние разговаряхме със зам.-областния управител Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника – паната се разместват и може да се мине между тях. Свиленски беше отпред, а аз бях зад него. В този момент служител на областната управа изненадващо се хвърли върху оградата с такава агресия, че я събори върху Жоро, разказа зам.-шефът на червената група.
Заедно с тях е бил и колегата им Христо Проданов.

Депутатът е откаран в болница за оказване на медицинска помощ.

Интересното е, че зам.-областният управител стоеше зад оградата към паметника без предпазна каска или жилетка, а уж е при строителен обект, който е опасен, разказа още Ченчев.

„В момента пред Паметника на съветската армия бият депутати. Мои депутати се намират в болница в момента със сцепени ръце и ние умуваме за единството на нацията и за това какво бъдеще чертаем на България. Сигурно всеки от вас има своя позиция за Паметника на съветската армия. Нашата е, че всеки паметник е частица от историята на България“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *