Георги Свиленски: Шайката, която обвини Елена Йончева ще си ПЛАТИ с ЛИХВИТЕ!

България отблизо

Зад Елена Йончева застава не само ръководството на партията и парламентарната група, но и над 2000 души, които станаха на крака по време на Конгреса на БСП. Обвинението срещу нея е нелепо“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНР.

„Йончева е депутат от 2 години, а журналист повече от 20. Обвиняват я за случай от 2013 – 2014 г. Т.е. прокуратурата и тези, които подават сигнала, са имали 4 години да я обвинят. Ако са имали данни за престъпление, значи те са го прикривали“, каза още народният представител.

Той припомни, че Елена Йончева е изкарала „Кумгейт“, случая с оградата, поискала е проверка на българските магистрали. „Видяхте какъв вой настъпи. Изкараха 1000 машини на улиците да протестират. Защо е този страх, ако всичко е нормално? Защо се притесняват да дойде независима лаборатория и да провери на 10 места българските пътища, за да разберат хората по безопасни пътища ли пътуват, как са изхарчени парите на Европа и България?“, попита той.

Народният представител подчерта, че КТБ е била банка на годината, а банкерът, който  я представлява, е награден от Цветан Цветанов за банкер на годината. „При „Суджукгейт“ е ясно – дават се тонове суджук за премиера. Това е практиката на управление.

Не виждам защо се обиждат, че ги наричат шайка. Това са думи на техен човек, който ги определя. Ние само го цитираме“, коментира Свиленски.

Той припомни и че преди две години БСП е поискала имената на всички политици, които са имали досег с КТБ да бъдат извадени. „Защо не ги показват?“, попита народният представител.

„Колко сигнала бяха подадени в прокуратурата през годините и бяха скрити от обществото? Затова сигналът, който Елена Йончева ще представи в Българска свободна телевизията, ще покаже на хората доказателства и свидетели, а след това ще бъде подаден в прокуратурата. Ще представи прикриване на корупция от министри“, обясни той.

Народният представител заяви, че чрез предизборната платформа на партията ще може да се разбере кой за какво е. „Ние сме против плана „Макрон“, против Истанбулската конвенция, против Пакта за ООН – неща, които Борисов искаше да прекара тихомълком през България. Искаме българските граждани да разберат посланията ни.

А що се отнася до виновните за нелепите обвинения срещу Елена Йончева, отсега казваме, че те няма да се измъкнат. И ще понесат цялата тежест на отговорността.

Редактор Виктор Самуилов, istinata.net

Tagged

1 thought on “Георги Свиленски: Шайката, която обвини Елена Йончева ще си ПЛАТИ с ЛИХВИТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *