ГЕРБ и СДС: Нашият кандидат е толкова силен, че ще победи и Радев!

България отблизо

„Ако президентските избори бъдат спечелени от Румен Радев, то трябва да се знае, че той се стреми към президентска република. Ако има друг президент, той ще стимулира съставянето на правителство, което да реши кризата“, заяви главният секретар на СДС Илия Лазаров.

 

„Името на кандидата за президент на ГЕРБ-СДС ще бъде съобщено в последния момент“, каза още той пред България он ер.

„В момента, в който се изкара кандидат и започват репресивни действия. Аз бях привърженик на Петър Стоянов. Той щеше да бъде една полезна кандидатура за България. Но колегите от „Демократична България“ (ДБ) нямат желание да подкрепят обединяваща кандидатура. Те вероятно ще издигнат Стефан Тафров“, прогнозира Лазаров.

Той е убеден, че трябва да се издигне кандидат, който да обедини дясното.

„Не знам кой ще бъде той, но вероятно ще бъде свестен човек. Трябва да се стигне до втория тур, което е гарантирано. Когато стигнеш на втория тур, тогава се броят гласовете и става ясно кой е за теб и кой – срещу теб. Който и да е кандидатът на ГЕРБ-СДС, той ще бъде много силен и има сериозни шансове да победи Радев. Неговият мач не е авансово спечелен – може да победи, но може и да загуби“, убеден е главният секретар на СДС.

Според него от ключово значение за бъдещото управление на държавата е изборът на президент.

Той коментира и новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев – определи го като изключително ляв. Прогнозира, че ще вземат гласове от „Демократична България“.

„Колкото по-нагоре отиде техният проект, толкова по-надолу ще отиде ДБ. Те се бият за един и същи електорат“, заяви Лазаров.

И добави, че е пропилян реалният шанс, който три партии в 46-ото Народно събрание са имали за съставяне на правителство.

loading...

Tagged

1 thought on “ГЕРБ и СДС: Нашият кандидат е толкова силен, че ще победи и Радев!

  1. След като е толкова силен и вярвате,че ще победи Радев,защо не му кажете името?Ако е толкова силен няма за какво да се притеснявате,че ще бъде „нападнат,репресиран“ и т.н.!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *