ГЕРБ с нова атака срещу президента! Искат да му отнемат правомощия!

България отблизо

Ще настоявам за премахване на институцията „служебен кабинет” от Конституцията.

Това каза депутатът от ГЕРБ – СДС Даниел Митов в ефира на „Твоят ден”. По думите му по-добрият вариант би бил редовният кабинет да управлява до избирането на нов.

„Тази практика съществува в някои държави, но парламентът не се разпуска, а остава да работи. Целта е да се осъществява контрол, защото при сегашното положение служебният кабинет не се отчита пред никого, освен пред президента. А Румен Радев демонстрира, че с институцията „служебен кабинет” може да се злоупотребява”, обясни той.

Според Митов президентът Румен Радев от дълго време излиза извън конституционно определените му правомощия.

„Той се изживява като самодържавец и като човек, който сам ще управлява държавата. Чуваме, че има и опити да инженерства политически, създавайки нови политически формации и манипулирайки други. „Продължаваме Промяната” бяха негов проект, той им осигури ресурса и представянето на изборите. Радев е единственият държавен глава, който си позволява да прекрачи рамките на правомощията си. Очевидно има план, с който да овладее държавата”, коментира още депутатът.

Във връзка с позицията на премиера Кирил Петков около настояванията на Русия за изтегляне на НАТО от наша територия, Митов добави, че в изявлението му липсваха факти.

„Той беше принуден да реагира, след като ние натиснахме в НС. Речта му беше кратка, само с констатации и юридически факти. Очаквахме да чуем геополитическа оценка за рисковете”, добави той.

Tagged

1 thought on “ГЕРБ с нова атака срещу президента! Искат да му отнемат правомощия!

  1. ГЕРБ ОПРЕДЕЛЯ РАДЕВ КАТО САМОДЪРЖЕЦ,НО ТЕХНИЯТБОКО СЕ ДЪРЖЕШЕ КАТО ЧОРБАДЖИЯ ,САЙБОИЯ НА ДЪРЖАВАТА.НЕГОВОИТЕ ПОДЛАГАРИ УНИЗИТЕЛНО ПУБЛИЧНО МУЦЕЛУВАХА РЪКА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *