Гешев: Борисов няма имоти в Испания! Обвинението е снето!

България отблизо

Министър-председателят три пъти се е явявал пред разследващи органи за обяснения – за имоти в Испания, за аудио и снимки. Това каза главният прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос на Явор Божанков от БСП.

Той поясни, че една от проверките касае фотографии, друга аудиозаписи по сигнал на Христо Иванов срещу бившия негов министър-председател Бойко Борисов и третата, касаеща това, което някои медии наричат „Барселона гейт“ и къщи в чужбина.

„Става въпрос за три различни казуса, в две различни прокуратури, с трима или повече наблюдаващи прокурори. Това е, което ми е известно. Аз очаквах да ми бъдат задавани въпроси, касаещи цялостна дейност на прокуратурата“, каза още Гешев.

Той припомни, че министър-председателят е дал изявление, когато му е било снето обяснение, за имоти в Испания. „Това стана публично пред журналисти. Не знам защо след два месеца това пак стана новина. Явно се забрави вече“, заяви още Гешев.

„Това, което ще кажа, че по другите две досъдебни производства и проверки в Специализираната прокуратура, касаещи аудио и снимки, на министър-председателят са му снети обяснения. Т.е. три пъти се е явявал пред съответните разследващи органи, нямам представа може би прокурор, ако трябва ще му бъдат снети още 20“, каза още Гешев.

В същоо време ето какъв отговор даде на ЕП. Вижте ТУК

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.