Готвят Николай Младенов да замени Борисов като премиер на задкулисието!

България отблизо
Тричасов разговор провел премиерът Бойко Борисов с Николай Младенов, бивш военен и външен министър от първото правителство на ГЕРБ.
Работещият в мисията на ООН по координация на мирния процес в Близкия изток Младенов е бил извика спешно в София по предложение на Доган и Пеевски.

Целта е той да бъде представен като човекът, който ще замени Борисов начело на кабинета. Това съобщиха за Фрог нюз източници от правителството. Момчето е син на офицер от ДС, бил е комсомолец, учил е в чужбина, минал през школата на НПО, СДС и „хубавото Наде“, озовал се в ГЕРБ и накрая в структура на ООН – прекрасна биография за премиер. Така коментирали биографичните данни кукловодите, когато обсъждали спешен вариант за спасяване на властта. Според тях той отговарял на профила на повечето протестиращи, но вече имал опит в управлението на страната. Знаел и перфектно английски, отбелязали политическите влъхви.

 

Вариантът „Младенов“ вече бил представен в американското посолство и дори в Държавния департамент за одобрение, твърдят нашите източници.

Коалиционните партньори Каракачанов и Симеонов били уведомени за решението, както и предупредени да го подкрепят с ентусиазъм. То било единствено спасително. Новата схема трябвало да осигури запазването на властта, пробутването на идеята за нова Конституция и ВНС, за да се избегне служебен кабинет.

 

Засега Младенов не е дал съгласие да участва в замислената схема. Запознати предполагат, че той се страхува, че ще бъде използван от Доган, Пеевски, Борисов и Гешев, след което ще бъде изолиран и компрометиран.

loading...

Tagged

1 thought on “Готвят Николай Младенов да замени Борисов като премиер на задкулисието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *