Грамадният невидим руски дрон „Охотник“ нанесе първи поразяващ удар

Свят

Турски и арабски медии пишат за страшен удар с дрон в Сумска област, информират световните издания. В същото време на снимките, очевидно, са кадри от видеоклип на Министерството на отбраната на Русия за грамадния дрон С-70 „Охотник“.

Според друга версия може да е използван ирански дрон Shahed-161 или 171, но това не е много вероятно.

Невидимият „Охотник” се разработва от 2012 г. по поръчка на Министерството на отбраната на Русия. Той трябваше да стане безпилотен придружаващ апарат за изтребителя Су-57, както и да нанася самостоятелни удари.

„Охотник“ е най-новият ударно-разузнавателен дрон с тегло до 20 тона и размах на крилата 19 метра. Обхват на полета до 6000 км, максимална скорост – 1400 км / ч, бойно натоварване – 3 тона бомби и ракети.

Тази страховита мощ подсказва, че това наистина е руски дрон, поради простата причина, че в Русия не си играят на дребно. Те не създават само дребнички дронове, а са направили нещо, което наистина е самолет и то безпилотен, който има цялата ударна мощ на най-новите руски изтребители.

В добавка дронът „Охотник“ има непознато на света покритие с комбинация от материали, които го правят невидим за радарите.

С други думи дронът ще бъде сравним по мощ с най-новите самолети, но в същото време ще може да се промъква навсякъде, защото не могат да го забележат.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *