Гълъб Донев: Готови сме за новия сезон на политическия Сървайвър

България отблизо
Готови сме за новия сезон на политическия Сървайвър.

Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, който за втори път застава начело на правителство, посочено от Румен Радев. Преди него президентът зададе приоритетите на втория кабинет, начело с Донев, на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

 

 

Един президентски указ или мнозинство в парламента не мога да те направят министър. Министър се става след първото управленско решение, след първата преодоляна криза, след първата допусната и осмислена грешка.

 

До вчера бяхме 100-ото правителство на България, днес сме 101-то и причината за това е само една – 48-ото Народно събрание, въпреки заявената амбиция и демонстрация за форми на диалог, не успя да излъчи правителство, подкрепено от стабилно мнозинство. Да си министър втори мандат – има едно сериозно предимство.

 

Вече знаеш какво предстои и си готов за втория сезон на политическия „сървайвър“. Имаме опита на първия мандат, знаем какво следва, още повече, че атаката срещу някои от нас дори не изчака предизвестения край на 48-ото Народносъбрание. Ще бъдем обвинявани за провали, ще бъдем сочени като виновници за несбъднали се реформи, ще носим отговорност за решения, за които правомощия има само Народно събрание“, допълни Донев.

 

Вчера чух какво очакват от нас някои вече бивши народни представители, заяви Донев. „Като първи министър имам правото и привилегията да кажа на българските граждани какво да очакват от нас следващите месеци. Ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата, за която сме избрани и назначени от президента на Република България.

 

Ще запазим спокойствието и разумния диалог в обществените отношения. Наш приоритет следващите два месеца ще бъде организацията и подготовката на честни и демократични, свободни избори. И този път ЦИК може да разчита на съдействие и подкрепа от страна на правителството за справяне с трудностите.

 

 

Няма да участваме в предизборната кампания, това не е нашата сцена. Ще подминаваме дребните политически провокации, но щебъдем безкомпромисни в лъжите. Няма да участваме в издълбаването на нови разделителни линии. Ще продължим усилията си за възстановяване на доверието на българските граждани в държавата, а това е най-трудната задача.

 

И в този мандат във всичките си действия ще спазваме Конституцията и законите на страната и ще се ръководим от интересите на българските граждани, в заключение каза Донев.

 

Няма да участваме в предизборната кампания. Ще подминаваме дребните политически провокации, но ще бъдем безкомпромисни с лъжите, зарече се Донев.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *