Медици от „Спешна помощ“ в София масово заразени с коронавирус! Нямали са защитни облекла, сега се издирват тестове, за да се изследват всички

България отблизо

„Преди две седмици имахме служителка, която бе с потвърден коронавирус. В петък се установи, че тя е положителна и затова всички, които бяха контактни с нея ги изследвахме. После и цялата й смяна.

Диагностицираната колежка се е завърнала от Австрия. Сега е добре и е под карантина. До тук изследваните са 101.

От тях има още шестима са установени като носители на вируса. Двама от тях са лекари, има фелдшер и 4 медицински сестри“, това заяви д-р Георги Гелев, който е директор на „Спешна помощ“ в София.

„Две лекарки и двама шофьори сега са в момента във Военномедицинска академия (ВМА) и се чакат тестовете им“, поясни още медикът. Той обясни, че медиците от Спешна помощ  посещават около 250-260 случаите за едно дежурство през деня. За 24 часа имаме около 500 адреса. „Първият изследван екип е посетил около 600 адреса. От тези 101 човека само 7 не са на работа“, поясни още д-р Гелев.

Той каза още, че вчера тази смяна е била на работа. Д-р Гелев поясни, че все още не е ясно дали заразата е тръгнала от лекарката, върнала се от Австрия, или е тръгнала от адрес, който медиците са посетили.

„Обадих се на няколко фирми, които продават бързите тестове за коронавирус. Поръчах 1000 теста за всичките ни 940 служители. Всички ще бъдат изследвани с бързите тестове. Разговарям с две болници – ВМА и Софиямед, където да бъдат изследван целият център с PCR тестове. Всички, които дадат положителен резултат при бързите тестове, веднага ще отидат в една от двете болници“, увери директорът на „Спешна помощ“.

Припомняме, че от Спешния център неведнъж обясняваха, че нямат маски и защитни облекла.

Никой не ги чу.

За депутатите  се намериха бързи тестове, за медиците все още се издирват…

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *