ГЪРМИ нова СЕНЗАЦИЯ: Украйна КЛЕКНА и МОЛИ Русия за ПОМОЩ! Вижте ТУК!

Свят

Останаха далеч назад във времето възторжените крясъци на украинските бандеровци „Москаляку на гиляку“/Руснаците на въжето/ и „Украина це Европа“/Украйна е Европа/.

Но тези „лозунги“ разкриват най-ясно хаоса и страховития абсурд на организирания от САЩ държавен преврат в Киев. Защото няма как хем Украйна да е „Европа“, хем да беси руснаците по клоните. А най-ужасното е, че всичко това се превърна в зловеща реалност, чрез така наречената антитерористична операция/АТО/ на украинската армия, която извърши истински геноцид над хората в Донбас.

Геноцид бе извършен и над хората в самата Украйна. Достатъчно е да си припомним как десетки невинни жители на Одеса бяха изгорени живи в тамошния профсъюзен дом.

В този хаос, бандеровската мутроолигархия успя напълно да ограби страната, да унищожи промишлеността и да обрече цялото население на Украйна на гладна смърт.

Но с терор, масови убийства и страх не се прави икономика. Точно обратното. Добрите специалисти си плюха на петите и избягаха в Русия. И сега Киевският режим не може да осигури дори най-необходимото за живот на украинците. Скоро няма да имат и ток.

Затова киевският министър на енергетиката Игор Насалик, който само преди половин година се хвалеше, че Украйна може сама да подържа атомните си електроцентрали, изведнъж смени тона.

Той взе горещо да се моли на Кремъл и на същите тези руснаци, дето трябваше да ги окачват по дърветата, да помогнат на Украйна. Затова, преди няколко дни, Насалик заяви, че Украйна била готова, съвместно с Москва, да построи завод за производство на ядрено гориво за атомните си електроцентрали.

Нещо повече. Той написа специално писмо-прошение до Кирил Комаров, първи заместник-директор на могъщата руска компания „Росатом“. В писмото, украинският министър на енергетиката коленопреклонно пише, цитиран от newzfeed.ru, следното: „Като отчитаме съществуващото високо ниво на сътрудничество с Русия в областта на атомната енергетика и перспективите за нарастване и развитие на това наше ползотворно сътрудничество, както и необходимостта от възстановяване на редица съвместни руско-украински енергийни проекти, предлагаме да се проведе среща…“

Засега „Росатом“ не е отговорил на това киевско прошение.

Припомняме, че през 2015 г. Украйна се отказа да строи завод за ядрено гориво съвместно с Русия. Тогава Киевският режим твърдеше, че страната няма нужда от руска помощ и била независима от Русия, защото можела сама да се справи с всички проблеми във всяка област на икономиката.

Но, макар Киев да каканиже за някаква „независимост“ от Русия, цифрите говорят съвсем друго. По информация на Държавната статистическа служба на Украйна, само през 2017 г. Киев е купил от Руската федерация ядрено гориво за 370 милиона долара, а от американската „Уестингхауз“ само за 150 милиона. Без да споменаваме, че горивото на „Уестигхауз“ не може да се ползва в украинските атомни централи, понеже не е съвместимо с руските реактори.  Така че, Украйна просто е подарила на американска частна фирма 150 милиона долара от държавния бюджет, при положение, че самите украинци едва свързват двата края.

Ако си спомняте, и Борисовите пудели искаха да направят същото. Да купуват ядрено гориво от „Уестигхауз“, че и да дадат АЕЦ „Козлодуй“ на тази частна фирма, която не е построила нито една атомна централа в света.

Но тогава избухна огромно народно недоволство и Борисов побърза да замете всичко под черджето.

Отсега можем да кажем, че Русия няма да отговори на Киевския режим. И докато този режим е на власт, няма да има никакво сътрудничество с Москва.

По същия начин Кремъл се отнася и към Борисов. Докато той е на власт и послушно обявява Русия за враг на България, няма да има никакво сътрудничество с него.

Затова, по-добре Борисов и неговите пудели да се махат, докато народът не ги е изхвърлил с шутове.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “ГЪРМИ нова СЕНЗАЦИЯ: Украйна КЛЕКНА и МОЛИ Русия за ПОМОЩ! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *