Даниел Митов за служебния кабинет: Радев ще завие към Русия! Връща ни десетилетия назад!

България отблизо

Служебният кабинет не може да направи нищо, освен да гарантира провеждането на изборите. Не е внушение, че само ние можем – очевидно е. Само ние излъчихме състав и структура на кабинет, останалите избягаха. Това, че няма мнозинство не е оправдание – ами то и в следващият кабинет няма да има пълно мнозинство. Служебният кабинет не може да бъде алтернатива на каквото и да е било. Хората отиват на избори и подреждат партиите.

Това заяви Даниел Митов, новият зам.-председател на ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

„Защо Радев не иска да произнесе думата Русия. Ако утре има възможност да влияе истински на външната политика на България.. Къде ще ни закара? В Москва ли ще ни закара Радев? Пак ли ще ходи да се лигави на Путин?“, попита той.

Според Митов, чрез служебния кабинет Радев „си пуска мостове към потенциални свои коалиционни партньори за президентските избори”.

„Очаквано, вкарва БСП през задния ход на властта

Те очевидно по друг начин до момента не могат да реализират тази своя амбиция. Очевидно е, че се опитва да даде сигнали да други групи хора”, добави Митов.

Относно състава на служебното правителство той заяви: „Събрал някакви хора. Сред тях има такива от кабинета на Орешарски, има хора от БСП. Събрал хора и решил, че това са тези, които могат да избутат тези два месеца до изборите”.

Без Борисов парламентът се провали да направи правителство, каза още той.

ГЕРБ няма да се разпадне просто ей така

Всички приказки за изчегъртване…Никой не е победил все още ГЕРБ, продължи Митов.

Той коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от вторник, който каза: „Предстоят ни два тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията”.

„Кого точно е имал предвид под олигархията премиерът ще трябва да задълбочи. Не го е направил сега, но ще го направи за в бъдеще, аз съм убеден. При всички положения в България, откакто сме започнали прехода към демокрация, има кръгове, които постепенно си се утвърдиха и по един или друг начин влияят върху властовите решения”, поясни Митов.

„При всички положения, в България е ясно, че от години, от началото на Прехода, има хора с много пари, които влияеха негативно на българския политически живот. В момента тази възможност им е отнета и те си връщат”, добави още той.

 

Трябва с другите партии в парламента да започнем институционално да комуникираме с бизнеса и да не се позволява превес на една или друга партия, каза още той.

Премиерът Борисов заяви, че ще си изкара мандата и си отива в партията. Никой не го е свалял от власт, без него не може да се състави кабинет и това се видя. ГЕРБ не прилича на НДСВ, ГЕРБ е системна партия, която е изградила идеология. Тя е дясна и няма да се разпадне. Никой не я е победил, за да говори как ще се разпадне, категоричен е Митов.

Попитан дали ако резултатите са горе – долу същите, ще подадат ръка на ДБ и на ИТН, той заяви, че в ГЕРБ са готови и за опозиция, и за управление. „Имаме партии с които имаме идеологически различия и с тях няма как да разберем. Не може без правителство, демокрациите са сложно нещо, но работят, осигуряват устойчивост и приемственост. Сядаме на масата и говорим“, подчерта още той.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *