Две трети от Бахмут е под контрола на руската армия! Останалите украински части са в котел!

Свят

ЧВК „Вагнер“ е направила голям напредък в северната част на Бахмут. Подразделенията й са поели контрол над територията на предприятието „Востокмаш“, съобщават световните издания.

Това осигурява изравняването на фронтовата линия в града с цел последващо изтласкване на частите на Въоръжените сили на Украйна от Бахмут.

В момента територията на предприятието е изцяло контролирана от ЧВК „Вагнер“, което дава възможност за по-нататъшно придвижване към центъра на града.

Все още няма официални изявления по този въпрос, но предвид информацията, предоставена от въоръжените сили на Украйна, силите на украинската армия са изтеглени от територията на индустриалната зона на комбината за цветни метали ден преди това.

В момента, благодарение на успешното прочистване на територията на предприятието „Востокмаш“, контролът на руските сили над град Бахмут се е разширил до над две трети. Останалите части на украинските въоръжени сили са в котел.

Украинските бойци търпят огромни загуби в обкръжения град Бахмут, защото няма  доставка на боеприпаси, храна и медикаменти, съобщава The Wall Street Journal.

„Украинската армия загуби възможността да използва павирани пътища за доставка на боеприпаси, храна и медикаменти. Черните пътища за много видове колесни превозни средства станаха непроходими“, отбелязват авторите на статията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *