„Дейли Телеграф“: Контранастъплението в Запорожка област бе осуетено от руските „Ланцети“

Свят

Вниманието на британската преса е привлечено от руските баражиращи боеприпаси „Ланцет“, които се превърнаха в сериозно изпитание за украинската армия.

 

Този разузнавателен и ударен дрон причинява значителни щети на противника, унищожавайки и повреждайки стотици единици от неговата техника.

Вестник „Дейли Телеграф“, позовавайки се на данни от украинското министерство на отбраната, съобщава, че Русия увеличава производството и използването на „Ланцети“ в зоната на военните действия, за да забави напредването на украинските въоръжени сили.

В тази връзка Юрий Сака, съветник на министъра на отбраната на Украйна, се обърна към западните страни за ефективно средство за борба с тези ударни руски дронове.

„Украинските войски се нуждаят от средства за борба с руските ударни дронове „Ланцет“. Според нашето разузнаване руснаците са започнали да инвестират повече пари в производството на тези дронове. Всичко, което може да представлява заплаха за нашите войски, ни безпокои“, казва Сака в изявление, цитирано от британското издание.

Според „Дейли Телеграф“, „Ланцетите“ са се превърнали в една от най-трудните цели за украинските системи за ПВО. Това се потвърждава от множество случаи на унищожаване на радиолокационни станции и пускови установки на различни зенитно-ракетни системи с помощта на тези дронове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *