Денков показа жена си и изпадна в интимни признания

България отблизо

С четирите си деца, едно от които иначе живее в чужбина, ще посрещнат в София празника Коледа премиерът акад. Николай Денков и съпругата му проф. Славка Чолакова. Това стана ясно от тяхно интервю в сутрешния блок на bTV.

Химията събира двамата, тъй като те си запознават във Факултета по химия и фармация в Софийския университет. Проф. Чолакова първо е негова студентка, а после докторант и накрая става най-близкия човек до акад. Денков.

 

 

„Това може да се каже, че е моят първи дом, защото повече време съм бил тук. Това място го обвързвам с най-скъпите ми хора“, сподели Денков за Факултета.

 

За лошите резултати на учениците на PISA Денков обясни, че има проблеми и никой не трябва да ги отрича. Образованието трябва да стане по-добро и резултатите да се използват за старт на промяната, каза още Денков.

„Учителите провокират мисленето на децата и трябва да се изисква повече мислене, а не наизустяване. И за самите учители трябва да има някакви тестове, когато излизат от университетите“, каза проф. Чолакова.

И обясни, че децата им сами решават къде да продължат образованието си. „За мен е истинско щастие, че синът ни учи в Англия, а после и в САЩ, а после се върна, за мен това е истинско богатство – младите за заминат да учат в чужбина, а след това да се върнат и да допринесат за развитието на България“, каза проф. Чолакова.

Младите се интересуват от две неща – да имат перспектива за развитие и добро заплащане“, посочи пък проф. Денков.

На Коледа се събираме с децата и със сестра ми и нейното семейство. На Бъдни вечер имаме традиция с питката„, разкри проф. Чолакова. Тя отговаря и за семейния бюджет и като всеки финансов министър прави бюджета, а след това го обсъжда и със съпруга си.

„За момента няма проблем с всичко, което е договорено за ротацията. С Мария Габриел работим добре и ще продължим да работим както досега“, каза още премиерът Николай Денков.

На въпрос дали би станал министър в кабинета на Мария Габриел, Денков заяви: „Вероятно да“.

„Част от предложението е да стане вицепремиер, като ще се върне и в Министерство на образованието и науката. Там е мястото, където се чувствам близо до професионалната общност и където бих бил най-полезен“, подчерта министър-председателят.

Денков добави, че през последните две години хората са се окуражили, че някои ги чува: „Хората видяха надежда, че имат на кого да кажат нещо и някои ще им обърне внимание“. Той предупреди, че България все още има голям проблем с корупцията.

Денков смята, че ще посрещнем по-добра Коледа от предишната. „Доходите се повишиха повече, отколкото е последната инфлация“, посочи премиерът.

Това, което е най-важно за хората с ниски доходи, е какво се случва с цените на храните, отделно – цената на тока за битовите потребители не е променена„, отчете Николай Денков.

„Бюджетът на държавата трябва да е насочен към тези хора, които са с най-голямо затруднение. Бюджет 2024 няма да се издъни, а ще се насочат средствата към тези хора, които през годините са били оставени назад“, увери Денков.

Той допълни, че другото, което може да направи правителството, е да се опита да привлече повече инвеститори в страната. Министър-председателят е сигурен, че 2024 г. ще бъде още по-добра за България.

Той коментира и цената на горивата у нас. „България е отворен пазар, като страната внася и изнася горива към съседните страни. През цялото време борбата на правителството е да няма рязко премахване на дерогацията на „Лукойл“.

Ако зависим само от внос на горива, който трябва да се осигури в следващите няколко дни, цената на горивата щели да скочат много“, каза Денков, но поясни, че е оптимист, че такъв скок няма да има.

По темата за демонтажа на Паметника на Съветската армия премиерът заяви, че обществото е разделено заради войната на Русия в Украйна, а не заради монумента. „Паметникът е само символ на разделението“, посочи той.

Tagged

1 thought on “Денков показа жена си и изпадна в интимни признания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *