Депутат скочи срещу Бойко Рашков – създавал недобросъвестни внушения за далавери на ГЕРБ!

България отблизо

„Големите твърдения на Бойко Рашков, внушенията, усещането за недобросъвестни практики се разбиха на пух и прах, защото държавата и застрахователните дружества в продължение на години, не са предявили никакви претенции към застраховките и гаранциите, които ние навремето, както и ръководените от изключителни професионалисти държавни дружества и АПИ, сме дали на инвеститорите и строителите“. 

Това заяви в парламента пред журналисти бившият регионален министър и депутат от ГЕРБ Николай Нанков във връзка със финансовите злоупотреби покрай строителството на АМ „Хемус“.

„Нито съм в главата на един конкретен министър, нито съм му на ракиите, нито на имотите, с които той разполага“, отсече Нанков по адрес на Рашков, пише fakti.bg.

„Но все пак тези документи – те са стотици – е хубаво да бъдат осветлявани и пред вас и чрез вас до българските граждани.

Всичко останало са внушения и създаване на усещане за недобросъвестни действия от определени политици и държавници. Затова ние бяхме викани на разпити, ще продължим да съдействаме на разследващите органи и да даваме необходимите показания и документи по случая“, допълни той.

Нанков поиска „всеки да си понесе отговорността по веригата, ако има престъпление и то бъде доказано“.

„Авансовите плащания не се отпускат за строителни действия, а за подготовката на такива като набавянето на материали и доставката на техника. В един инвестиционен проект инвеститорът не чака разрешение от главния архитект, за да си купи цимент или тухли за бъдещия строеж.

Набавянето на материали и техника, което е до 75% от реалното строителство на една магистрала, е нормално 40% от парите да бъдат авансирани. 4-ти и 5-и ЛОТ имат подробни устройствени планове, но не знам защо за осем месеца не се отчуждиха имотите“, каза още Нанков пред журналисти в парламента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *