Добрев съсипа Асен Василев: „Какъв Мистър Еврозона? Вие от ППДБ луди ли сте? А избори искате ли?

България отблизо

Инфлацията ни е 3 пъти по-висока от целевата за еврозоната. За три години (бел.ред. по време на управлението на ПП и на ПП-ДБ), натрупаната инфлация е над 30%. Тоест, спестяванията на хората се стопиха с 1/3.

 

Това написа депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев в коментар на изказване на лидера на „Да, България“ Христо Иванов, който нарече настоящия финансов министър Асен Василев – „Мистър Еврозона“. Иванов изтъкна, че се очаква в края на годината да „има прозорец и България да влезе в еврозоната“.

 

Христо Иванов, къде е тоя възникналия прозорец за еврозоната?

3 години помпате инфлация и дефицити/дългове на макс. На хоризонта няма ни прозорец, ни врата – те са в обратната посока на любимия ви Асен Василев“коментира още Добрев.

И добави: „Какъв Мистър Еврозона? Вие от ППДБ луди ли сте?
А ако намерите кмет на ГЕРБ, който харесва Асен Василев, моля да ми го покажете!
P.S. Харесва от професионална гледна точка имам предвид. Ако го харесва в любовния смисъл няма нищо лошо, радвам се за тях и не държа да знам“.

Малко по-рано Христо Иванов каза:

„Името на финансовия министър в момента е Мистър Еврозона. Месеци преди да можем да реализираме тази стъпка – влизането в еврозоната, да сменяме човека, който доведе до тази възможност – Асен Василев, граничи с много трудно обяснимо политическо поведение“,

Христо Иванов призова за здрав разум и отговорно поведение на предстоящите преговори за съставяне на правителство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *