Дъщерята на Желю Желев обяви Румен Радев за „кремълска марионетка и маша на задкулисието“

България отблизо
Дъщерята на президента на България Желю Желев – Станка Желева пусна остро открито писмо до сегашния президент Румен Радев в профила си във Фейсбук. В него тя го обявява за „кремълска марионетка, маша на задкулисието“.

Нарича го „лишен от всякаква политическа визия и мислене“, „воeнен, който умее само да марширува, козирува и изпълнява заповеди“. Желева смята, че вместо да подкрепя правителството на „Продължаваме Промяната“, той работи срещу него.

 

Станка Желева е активна участничка в манифестациите в подкрепа на правителството на Кирил Петков.

Ето какво пише в писмото й.

 

„Генерал Радев,

пиша Ви това открито писмо, защото дълбоко уважавам, президентската институция, но Вашите действия и решения напълно рушат общественото доверие в нея.

 

Днес маските падат. България е в безпрецедентна политическа криза. На няколкостотин километра от границите на България Русия, води агресивна война с Украйна – суверенна, демократична европейска държава. Тази война е заплаха за свободна Европа и нейните ценности, и е непосредствена опасност за Република България. В Украйна 300 000 наши сънародници живеят на територии, засегнати от военните действия. Днес повече от всякога България се нуждае от силно, демократично, проевропейско правителство, политическа стабилност и силен проевропейски президент. Президент и държавник, който да обединява нацията около европейските демократични ценности, да защитава националните интереси и нашите сънародници в Украйна (не с каски и бронежилетки, а с оръжие).

 

Да защитава България от руските имперски интереси на Балканите.

 

Президент, който да утвърди мястото на България като стратегически важна, независима държава с активна външна политика в свободна и демократична Европа.

 

Какъв президент има България във Ваше лице в този драматичен момент?

 

Военен, чиито компетенции са да марширува, козирува и изпълнява заповеди (с това се справяте отлично). Лишен от всякаква политическа визия и мислене, за да бъде лидер и още повече Президент на България.

 

Генерал Радев, Вашето (не)случайно избиране за президент на България, просто беше най-евтиният вариант за Вашите началници в Москва. Вие бяхте избран с тяхната благословия, за да бъде превърната България в рупор на руските имперски интереси в Европа. В троянски кон в ЕС. Вие бяхте избран за президент, за да сте лост за манипулация на корумпираните, алчни български политици, да бъде напълно дискредитирана президентската институция, превръщайки я в маша на задкулисието. В следствие на водената от Вас прокремълска политика, България се оказа в международна изолация и дълбоко вътрешно разединение.

 

Убеден, че правите най-доброто за Родината, козирувате и изпълнявате заповедите на Кремъл! На двете си Родини, на които сте се клели във вярност преди 35 години – НРБ и СССР?

 

Преди две години яхнахте народното недоволство срещу задкулисието и корупцията, излязохте от президентството, плътно стиснат от г-жа Йотова, която следеше да не се изкажете неподготвен. Това беше Вашият звезден час. И какво направихте пред събралото се множество от млади хора, които очакваха от Вас държавническа позиция и подкрепа? Вдигнахте юмрук като в съветски филм. Този жест показа всичко! Всички погледи и надежди бяха насочени към Вас, към героя на деня. В този момент Вие можехте наистина да обедините нацията, да се изправите срещу порочния кръг на царуващата корупция и беззаконие дирижирани от олигархичния модел, защитаващ евразийските интереси и зависимости. Поради вашата политическа некомпетентност и дълбоко русофилство, Вие просто (може би без да и го осъзнавате) се превърнахте в инструмент на специална операция за дискредитиране на зараждащата се нова проевропейска, независима политическа класа, бореща се за свободна, независима и демократична България, част от семейството на ЕС и НАТО. България с нулева корупция и с работещо правосъдие, независима външна политика обслужваща само и единствено българските национални интереси. Една нормална европейска държава, в която да бъдат защитени правата и интересите на обикновения български гражданин.

 

Първото служебно правителство, съставено от Вас, в което участваха тези млади, неопитни политици, даде надежда за истинска демократична промяна. Те не се страхуваха да започнат да изриват авгиевите обори на държавата, с което събудиха надежда в сърцата на българите, уморени да живеят в корупция и липса на правосъдие. Благодарение на тях Вие спечелихте втория си мандат, хората Ви повярваха, дори и най-скептичните. Трите пъти избори за НС бяха организирани с цел тези млади политици да влязат в управлението на държавата с минимално мнозинство, за да бъдат окончателно дискредитирани и да станат заложници и лесна плячка на партиите на статуквото. Планът донякъде сработи, благодарение на тяхната неопитност, абсурдната коалиция, скандалните министри и драматичните компромиси, които трябваше да бъдат направени в интерес на борбата с корупцията и националния консенсус. Бяха плътно обградени и атакувани от кукловодите на ДС, компромати, специални операции, дискредитации от всички страни. Целта беше да се провалят, омаскарят и отново държавата да попадне в ръцете на задкулисието.

 

Каква беше Вашата държавническа подкрепа през последните 6 месеца, за коалиционното правителство на «Продължаваме промяната», което трябваше да управлява България и взема важни политически и икономически решения в обстановка на война, бушуваща само на няколкостотин километра от България, и безпрецедентна икономическа и енергийна световна криза.

 

Вие открито застанахте на страната на агресора Русия, противопоставихте се на изпращане на военна помощ на Украйна и на това 300 000 наши сънародници да бъдат защитени там.

 

Разкритикувахте усилията на правителството за енергийна независимост на България от Русия.

Обвинихте Министър председателя Кирил Петков в национално предателство за опитите му за решаването на противоречията с Република Северна Македония.

Вашите позиции бяха в интерес на България или Кремъл?

 

Отново ДПС – « Златната акция » на прокремълската ДС, има решаващата роля в българската политика, именно с Вашето съзнателно или несъзнателно съдействие, генерал Радев. И днес в момент на безпрецедентна политическа криза, вместо да застанете на страната на младите, свободни, независими българи и безпрекословно да защитите правителството на Промяната, Вие се включвате в хора на партиите на статуквото и обвинявате “Продължаваме промяната” в купуване на политици, депутати и продаване на национални интереси. Напълно “случайно”, точно в този момент, другото про московско тамагочи, Вашият колега и приятел генерал Янев регистрира националистическа партия и се стяга за избори.

 

В момента всички ретроградни сили и резиденти са включени в активни мероприятия за сваляне и дискредитиране на коалицията на промяната, на демокрацията, на проевропейските политики. И все по често се чуват призиви за излизане на България от ЕС и НАТО. И Вие вдигате отново юмрук и заставате на страната на прокремълското статукво.

 

Само че този път няма да Ви позволим да го направите! Руският учебник на Държавна сигурност от школата в Симеоново, по който са учили Вашите ментори и по който управляват доскорошните политически елити, е от преди 30 години, а светът се е променил много от тогава. Шантажът и манипулациите с обвинения за продажба на националните интереси в МАКЕДОНИЯЯЯ и заплахата за етническия мир в България и политически хаос няма да ни уплашат!

Мен не ме е страх!

 

Искам да живея в демократична, независима и свободна България – част от Европа и моите европейски ценности да бъдат защитени. Не желая да допусна България да бъде заложница на руските геополитически интереси заради корумпирани политици и военни, подчинени на Москва. Ще изляза да подкрепя правителството на “Продължаваме промяната”, защото въпреки тяхната неопитност и допуснатите грешки, сред тях виждам хора с чисти сърца и ръце, с желание за истинска промяна в България и за откъсване от отровния проруски олигархичен модел на управление, в чието олицетворение се превръщате!

 

Призовавам Ви да обедините българската нация и защитите нейните демократични европейски ценности. Бъдещето на България е в Европа, а не в Евразия и Вие сте човекът, който е избран от българския народ да гарантира това“.

Tagged

3 thoughts on “Дъщерята на Желю Желев обяви Румен Радев за „кремълска марионетка и маша на задкулисието“

  1. Медиите са забелязали, че тази жена е напълно в неразбиране на процесите и бидейки самата тя заблудена, могат да я ползват като публичен заблудител.

  2. Кой ти иска мнението …..НЯКОЙ ТИ ХВЪРЛИ ДОЛАРЧЕ ДА БЪЛВАШ ..Ти си правена в НРБ и баща ти е причината за унищоженото бъдеще на НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. НЯМАТ РАБОТА ТАКИВА ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *