Евгени Дайнов: Борисов си купува властта със самолетчета, реакторчета, прегръдки, целувки и на 1 януари ще отпразнува победа над народа!

България отблизо
Бойко Борисов не разбра, че изпадна извън времето“. Той продължава да върти номера, които може би са работили до преди 5-10 години, но вече не работят, казва Евгений Дайнов.

Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV1 политологът Евгений Дайнов.

 

Той коментира решението на правителството за започване на проучване на възможностите за изграждане на нова мощност на АЕЦ „Козлодуй“ с американско оборудване и заявеното намерение на кабинета за закупуване на още осем нови самолета F-16.

 

„Да кажеш на американците „Не ми бийте шамари, тъй като ще ви дам едни пари за самолетчета и атомни бойлерчета, а на европейците да кажеш „Не ме бийте, тъй като аз съм много голям демократ“ – това са номера, които няма да минат. И в Европа, и в САЩ си дадоха сметка, че рижимите от типа на „Бойко Борисов“ носят тежки рискове за сигурност, много е лесно да бъдат пробити от руснаците. Той е риск за сигурността и затова с него си говорят по друг начин“, коментира Дайнов. Според него за международните партньори на България ни Борисов е „непосредствен риск, който трябва да бъде неутрализиран“.

 

Дайнов напомни е, че ако Борисов не подаде оставка до началото на януари, след това така или иначе няма как да се случи заради малкото оставащо време до редовните избори. Според него „Борисов ще добута до първи януари“, но това му е прави лоша услуга, тъй като общественото мнение вече е обърнато срещу него.

Дайнов, смята, че на следващите парламентарни избори ще има повече граждани, които ще искат да бъдат застъпници и наблюдатели и така ще се опитат да не допуснат изборни нарушения и манипулации.

Не бива да го оставяме повече, вреден е, допълни социологът.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *