Политолози обявиха изненади на вота и разкриха какво правителство трябва да се състави!

България отблизо

От днешна дата, ако някой може да ви каже какво ще стане, значи ви лъже. С всеки изминал ден хората са демотивирани и не вярват на процедурите. Не вярват в процедурата на избор – че той ще е честен и ще доведе до нещо.

 

Това заяви политическият психолог Антоанета Христова в ефира на bTV.

„Мисля, че хората ще излязат да гласуват. Агенциите са съгласни, че ще имаме една прилична избирателна активност“, смята от своя страна политологът Даниел Смилов. Според него скандалите от последната седмица са по-скоро псевдо скандали и са ирелевантни за вота.

„Важно е да имаме редовен кабинет и да излезем от този режим на служебни правителства“, смята политологът.

Правителството трябва да е коалиционно-политическо правителство. Всеки един опит да се търси експертно правителство в тежките месеци, които ни предстоят, би бил грешка, каза още Карадимов.

 

И според колегата му Росен Карадимов избирателната активност ще е висока, защото интригата за президентските избори ще увеличи активността за парламентарните.

По думите му няма да има голяма разлика между броя на гласувалите за президент и за парламент, но щеше да има, ако вотът беше в различни дни.

„Логиката е тези избори да не са емоционални, а избори, в които българинът ще се опита да конструира база за разумно правителство – това вече е ключово от гледна точка на икономиката и COVID кризата“, уточни Карадимов.

Само политическият психолог професор Антоанета Христова смята, че активността на вота ще бъде повлияна от скандалите, които излизат в публичното пространство.

Като насложим и пандемията, гражданите са доста демотивирани да излязат да гласуват, е мнението на Христова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *