Евродепутат: Докато Борисов е на власт, нямаме нужда от президент! И още откровения, които смаяха българите!

България отблизо

Президентското вето върху закона за приватизацията  изобщо не е изненада.

Не е изненада за  мен, нито за повечето мислещи хора в страната.

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков  в предаването „Денят на живо” по Канал 3, а поводът беше президентското.

Според Новаков, който е печално неизвестен у нас с работата си като евродепутат,  президентът сам се е определи като опозиция на ГЕРБ и изобщо не играе ролята на обединител на нацията, а работи против това обединение.

Европредставителят ни заяви убедено, че всяка законодателна инициатива от НС се пресича в зародиш и получава вето от президента. И то без основание или просто напук.

За какво ни е такъв президент, изригна той.

Ето на премиерът веднага реагира на ветото и спря закона. Както винаги, Борисов е чувствителен към всяко съмнение, което би могло да остане у хората, затова и оттегли промените.  Сега ще  намери разумен компромис между всички различни искания и ще направи най-доброто за България.

Ветото  помогна на премиера да потърси и веднага да намери по-правилно решение. Още щом президентът го наложи, премиерът веднага реагира и  поиска да бъде преразгледан закона.

Само че г-н Борисов няма  нужда от подобна подкрепа, заяви Новаков и в студиото едва не се разкапаха стените от умиление и горещи сълзи на признателност.

„Не смятам, че премиерът има нужда от подкрепата на  президента. В момента г-н Радев е напълно излишен като фигура на политическата сцена. Цели десет години Борисов е показал, че ръководи държавата мъдро и намира изход от  най-сложните ситуации.

Всички трябва да признаят,  че премиерът винаги знае какво се задава иззад всеки ъгъл и реагира.  И това е едно от най-ценните  му качества, които го правят истински милеещ за страната политик”, изтъкна европредставителят  на ГЕРБ.

След тези му думи не можем да не запитаме: Кой сте вие г-н Новаков и какво направихте за България с висенето си вече четвърта година в Европарламанта? Защото името ви ни е напълно непознато и не го свързваме с нищо.

Кой сте вие, та да давате оценка на президента и да му държите сметка какво ще прави? А вие какви ги вършите там в Брюксел, докато ние ви плащаме толкова време щедра заплата? Какво стана със закона за двойния стандарт при храните, който внесохте с колега? Едно голямо нищо.

Чели ли сте Конституцията? Там ясно е определено каква държава сме и какви институции има в нея.

Ако президентът е излишен, защо на Борисов му „изгря“ идеята да спре закона чак след ветото?

Ако президентът се държи като опозиция, значи има нещо гнило в правителството и то не работи за интересите на народа, а не той.

И последно за толкова време в политиката не се ли научихте, че толкова хвалби за премиера му правят единствено мечешка услуга?

Първо, защото не са верни и второ, защото за един човек би трябвало да говорят делата му, а не слугите му.

Второто е просто лицемерие и популизъм!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Евродепутат: Докато Борисов е на власт, нямаме нужда от президент! И още откровения, които смаяха българите!

  1. ПАПАГАЛ..НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТАКЪВ МИНИСТЪР ..ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПРЕЗИДЕНТ КАТО РАДЕВ..

  2. Глупако, а ако го НЯМАШЕ ветото на президента, законът ЩЕШЕ ДА МИНЕ, нали???Значи ветото накара Баце да действа! А защо не действаше преди това вето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *