Ексклузивно! Министърът и висшето ръководство на МВР на Украйна загинаха в катастрофа с хеликоптер край Киев СНИМКИ

България отблизо

Вътрешният министър на Украйна, неговият заместник и още едно официално лице загинаха при катастрофа с хеликоптер край Киев. Това съобщава Би Би Си.

 

„Тази сутрин, 18 януари, хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации се разби в Бровари. В резултат на самолетна катастрофа загина ръководството на Министерството на вътрешните работи: министърът, първият заместник-министър и държавният секретар“, каза ръководителят от Националната полиция Игор Клименко.

Според Клименко вече са известни 16 загинали, включително 2 деца. Той уточни, че 9 от загиналите са били на борда на хеликоптера.

„22-ма пострадали са в болницата, от които 10 са деца. На място работят всички съответни и специализирани служби. Извършва се оглед на мястото“, каза още шефът на полицията.

Според съобщения в украински медиите на борда са били министърът на вътрешните работи Денис Монастирски, както и първият му заместник Евгений Йенин и държавният секретар Юрий Лубкович.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски

По думите на говорителя на командването на ВВС Юрий Игнат  хеликоптерът, който се разби в край Киев, е изпълнявал задачите на Държавната служба за извънредни ситуации.

„За съжаление, това се случи с хеликоптера на Държавната служба за извънредни ситуации, който изпълняваше задачите си и летеше. Сега в Украйна има определен брой такива хеликоптери, които изпълняват задачи за отбраната на страната“, каза Игнат и отбеляза, че трябва да се уточнят подробностите, които ще дойдат от Държавната служба за извънредни ситуации.

Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *