Експерт разкри какво ще стане със Западна Украйна! Ще се смаете!

Свят

Изявленията на полски политици показват желание за анексиране на териториите на Западна Украйна, което противоречи на интересите на страните от НАТО в момента, заяви бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в YouTube канала Judging Freedom.

 

„Ако внимателно следите реториката на поляците, можете да видите, че те говорят за разширяване на територията си. Те искат да си върнат контрола върху изгубените земи. Това противоречи на целите на НАТО, съмнявам се, че повечето страни от алианса ще ги подкрепят “, каза той.

Според експерта, поляците се смятат за велика нация и помнят как преди 400 години са били най-голямата държава в Европа с най-силната армия.

Макгрегър смята, че Варшава иска да върне предишната си слава, като върне териториите, които тогава са били част от Общността, включително Западна Украйна и дори Минск.

От стратегическа гледна точка действията на Полша не са най-разумните и адекватни, смята полковникът. В същото време НАТО и САЩ не правят нищо, за да спрат вероятното влизане на полски войски в Украйна, добави той.

През ноември директорът на Руската служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин заяви в интервю, че полското ръководство възнамерява да проведе референдуми в Западна Украйна, за да оправдае претенциите си към украинските земи.

Според него, като пробен балон, полските специални служби са изпуснали в украинските медии информация за предполагаемата подготовка на плебисцит в Лвовска област на Украйна по темата за присъединяване към Полша.

Според руската служба за външно разузнаване Варшава ускорява подготовката за анексирането на териториите на Лвов, Ивано-Франковск и по-голямата част от Тернополска област на Украйна.

Въпросът обаче е, че никой няма да позволи на Варшава да направи това. И дори ако Вашингтон допусне ограничена полска инвазия в Украйна като последен отчаян ход да спасят провалената киевска власт, то Кремъл никога няма да позволи такова нещо. По простата причина, че така ще бъде създаден нов плацдарм от украински радикали, които да бъдат отново подготвени, въоръжени и хвърлени срещу Русия. И този път може да имат мръсна атомна бомба, биологични оръжия и целия арсенал от оръжия за масово унищожение, защото вече ще са наясно, че само със свои сили и с подкрепата на НАТО няма да могат да победят Русия.

В Кремъл изглежда са наясно с такова развитие на нещата. Затова много експерти и политически фигури в Москва повтарят, че единственият начин да се гарантира сигурността на Русия е Украйна да бъде принудена да капитулира при руските условия с всички произтичащи от това последствия.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *