След инцидента в Полша: САЩ панически търсят Русия, но тя ги отряза!

Свят

Американският генерал от армията Марк Мили съобщи, че се е опитал да се свърже с Русия след инцидента в Полша, но така и не успял.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете, каза, че неговият щаб се е опитал да се обади по телефона на началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов, за да обсъдят инцидента, но „без успех“.

Мили не даде подробности за усилията, но липсата на комуникации, според него, пораждала опасения относно комуникациите на високо ниво между САЩ и Русия по време на криза. САЩ панически са търсили Русия, защото им намирисвало на страховита руска армия на прага на Европа. Но…никой руски висш служител не вдигнал телефона на уплашените американски „ястреби“.

Тогава САЩ и други висши лидери се побъркаха да казват, че ударът вероятно е бил нанесен не от Русия, а от украинската противовъздушна отбрана. Но никой от Русия не им обърна внимание. несигурност имаше часове наред. Тогава няколко служители от отбраната на САЩ, за да спасят лицето на Вашингтон казаха, че не е необичайно Герасимов да не е на разположение за повикване.

Притеснително било евроатлантиците да научат от генерал Мили, че неговият руски колега Герасимов е бил недостъпен или не е искал да участва в разговори, когато е станал инцидента в Полша.

Това, обаче, се случва малко след като генерал Мили каза, че скорошното поражение на Русия в ключовия южен град Херсон и възможното забързване на военните операции може да предостави възможност на Украйна за победа.

Сега ви е ясно защо Русия е отрязала САЩ. Първо, поражение не е имало. Второ, американците тепърва ще разберат какво означава Русия, когато започне специална операция или война. Трето, пазенето на украинската държава вече свърши.

Затова американците така панически търсят Русия. Но тя няма да им отговори, докато не завърши специалната операция.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *