Възмездието е в ход: Руската армия нанесе страховити удари в Източна Украйна!

Свят

Руската армия нанесе страховити удари по военни казарми в Краматорск, Източна Украйна и е причинила големи загуби на противника.

 

Ударите са били нанесени в отговор на украинската бомбардировка по Макеевка, където загинаха 89 руски военни в първите мигове на Новата година, предаде Франс прес.

„В отговор на престъпния удар на режима на Киев в първите минути на януари 2023 г. руските сили извършиха наказателна операция“, обяви руското министерство на отбраната в ежедневната си сводка.

В нея се пояснява, че са били поразени две казарми. Не се уточнява на коя дата са били нанесени ударите, пише БТА.

Украинските власти съобщиха, че Краматорск е бил поразен от седем ракети през нощта. Две други ракети са били насочени към съседния град Константиновка.

По този начин канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, без да иска, потвърди информацията на руското министерство на отбраната, че при ракетни удари по Краматорск и Константиновка в Донецка област, са загинали и ранени украински войници.

Веднага след ударите в Макеевка, руското командване и полевите командири заявиха, че възмездието ще връхлети украинците и то ще е такова, че на никого няма да му се стори малко. И точно така е станало.

Цeлта нa въopъжeнитe cили нa Рycкaтa фeдepaция са били военните казарми на ВСУ, установени в  oбщeжитиятa нa пpoфecиoнaлнитe cтpoитeлни yчилищa 28 и 47. Спopeд Миниcтepcтвoтo нa oтбpaнaтa нa Рycкaтa фeдepaция, в пъpвoтo е имало нaд 700 вoeнни, a във втopoтo пoвeчe oт 600 . Припомняме, че ударите са били през нощта, така че едва ли са се спасили много от разквартируваните там украински войници.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *