Елена Йончева: След време ще ни е срам, че Борисов ни е управлявал

България отблизо

Сигурна съм, че един ден ще ни е срам от това, че ни е управлявал Бойко Борисов. Това е едно авторитарно управление, което само БСП може да свали.

Това заяви пред БНТ евродепутатът от БСП Елена Йончева.

По думите й атака срещу ГЕРБ и безобразията, които се случват в управлението, не е нейна запазена марка, а трябвало да бъда запазена марка на всички честни български граждани.

Във връзка с думите на Сергей Станишев, който нарече премиера държавник, тя заяви, че това са думи извадени от контекста. Станишев го определил така заради подкрепата му към кандидатурата му за председател на Европейския парламент.

Борисов подкрепи Станишев, за да всее раздор в БСП, подчерта Йончева. Тя е категорична, че премиерът не е имал друг избор освен да подкрепи кандидатурата му.

По отношение на лидерските позиции в Европейския парламент, Йончева изтъкна, че България не е успяла да отстоява своите интересите.

Според нея България се е нагаждала, тъй като премиерът веднъж е подкрепил Вебер, след това Тимерманс , а накрая се заговорило и за българските имена на Мария Габриел и Кристалина Георгиева.

loading...

Tagged

1 thought on “Елена Йончева: След време ще ни е срам, че Борисов ни е управлявал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *