Елена Поптодорова: Има български гранатомети в Украйна, но са законни и Русия не трябва да рита срещу тях!

България отблизо
”Това за гранатометите е пореден опит да се стреля по слабото звено – България. Ами България е износител на оръжия, това не е новина. Освен български има и много други гранати в Украйна. България следва режимите за износ на оръжие много стриктно. Така че всичко е документирано и законно. Това е опит да се отстреля публично България. Целта е да се предизвика разлом вътре в страната ни.

Много е важно как България ще реагира на този въпрос и как ще отхвърли тези информации. Това е прийом от прословутата хибридна война, която се води от руски източници“, каза бившият посланик в САЩ Елена Поптодорова пред bTV.

„Има тотален срив на доверието. И в такава среда с провокации и фалшиви новини дипломацията се затруднява изключително много. Бедата е в това много демонстративно и арогантно струпване на нарастващ брой военна сила отвсякъде около Украйна. А трябва да има отдръпване. Най-тежкият въпрос е защо са те там. Ако това са учения защо там има полеви болници. Такива се разполагат не за учения, а при нападения. Далеч сме от оптимизъм. Все още се върви с опипване на евентуални бъдещи възможности. Байдън е приел да се срещне с Путин само ако има потвърждение, че няма да има руски военни нападения на украинска земя“, заяви още Поптодорова.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *