Ето защо Борисов смени точно тези министри! Истината ще ви шокира!

България отблизо

Когато започнаха протестите в триъгълника на властта Борисов веднага се е досетил, че американците вече са го изоставили. И че няма на кого да разчита. Защото през цялото си премиерстване той здраво се беше вързал за ЕС и САЩ.

Но…изведнъж стана безпощадно ясно, че прегръдките и целувките с високопоставени западни и атлантически персони вече не помагат. Добре отрепетираното фамилиарничене с дипломатите – също. И сякаш в едно мигновение, човекът, който си беше присвоил цялата власт в страната, и чиято дума на две не ставаше, който раздаваше порциите и от когото зависеше почти всичко, изведнъж се видя изправен на ръба на огромна и страшна пропаст.

И отникъде не се виждаше спасение. По простата причина, че западняците нямат приятели. Имат само интереси.

Тогава властелинът на България усети, че може да направи само две неща, за да се задържи на върха. Първото – да укрепи своята лична власт, която започна застрашително да се клати. И второто – да се обърне за помощ към най- яркия стратегически противник на САЩ – Русия. Защото Борисов винаги се е опитвал да седи на два стола. И този път се опита да се прехвърли от единия стол на другия. Но…не стана.

Историята и политиката обичат да си правят шеги с тези, които не следват някакъв идеал, а просто продават душата си, за да бъдат на власт. И Борисов продаде душата си на Запада. С една ясна цел – да бъде на власт. И от него да зависи всичко.

Но, политиката се шегува и затова сега Борисов трябваше да търси помощ точно от страната, която бе обявил за враг на България. И на която се беше постарал да спре всички големи енергийни проекти като Южен поток, Бургас – Александруполис и т.н.

И променяйки поведението си на 180 градуса Борисов удари чело пред Владимир Путин и обеща, че Балкански поток ще бъде завършен в срок, а АЕЦ „Белене“ ще се дострои с руски изпълнители и технологии. Между другото, трябва да споменем, че никакви други изпълнители не се очертават на хоризонта. По простата причина, че реакторите и площадката за нашата Втора атомна електроцентрала са дело на руските инженери и руските технологии.

Но, както знаем, Москва не вярва на сълзи. И едва ли ще си мръдне пръста за един провален премиер, който моли за милост.

И понеже Борисов разбра, че и от Москва едва ли ще го огрее, се зае да укрепи властта си още повече. За да може да изкара още няколко месеца на върха. Това стана чрез така наречените министерски рокади. Вождът хитро и целенасочено смени всички министри, които не изпълняваха безпрекословно неговите заповеди. Защото на него сега му трябва абсолютно и безпрекословно подчинение. Трябва му сигурност, че министрите ще изпълняват неговите заповеди, каквото и да стане. Затова изхвърчаха Горанов на финансите и Маринов на МВР. И бяха заменени с послушни калинки.

А и не само те. И другите ще бъдат застигнати от същата съдба.

Но дали това ще помогне на Борисов?! Едва ли. Защото Владимир Путин е възприел като железен принцип да не се меси в работата на другите суверенни държави. Независимо колко са големи или колко са малки.

А ако Борисов се опита да поправи престъпленията си спрямо България и Русия в енергийната сфера, това ще е само негово дело. И на никой друг.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *