Народът продължава битката: Протестиращите блокираха властта!

България отблизо
Днес е 16-ти ден на антиправителствените протести. Демонстрантите в цялата страна и българи в редица градове в чужбина продължават неотклонно да искат оставките на цялото правителство на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.
Намерението е тази вечер да бъдат блокирани над 10 кръстовища в столицата, както и АМ ”Тракия”. Хиляди недоволни от управлението на държавата се събират на протест на пл. „Независимост“ в столицата.

Около 19:30 ч. протестиращите блокираха бул. „Цар Освободител“.

Група граждани пък се събра пред Народното събрание и изпълняваха патриотични песни.

 

Протестното автошествие затваря АМ „Тракия“ днес от 17.00 ч. до 20.30 ч

 

Протест отново ще има и пред сградата на БНТ.

 

Вчера правителството обяви, че прави пет промени в Министерски съвет. От кабинета си тръгнаха финансовия министър Владислав Горанов, икономическия Емил Караниколов, вътрешния Младен Маринов и Николина Ангелкова на туризма. Кирил Ананиев от здравен министър бе преназначен за финансов. Това решение само повиши недоволството на протестиращите. На площада пред Президенството излезе и държавния глава Румен Радев, който също призова за оставка на цялото правителство и на главния прокурор, както и подкрепи гражданското недоволство. В късните часове бяха блокирани 9 кръстовища в столицата.

 

От полицията съобщиха, че 19-годишно момиче е пострадало леко снощи след  възникнало напрежение между протестиращи и водач на автомобил между бул. „България“ и бул. „Фритьоф Нансен“.

Tagged

1 thought on “Народът продължава битката: Протестиращите блокираха властта!

  1. Благодаря на всички които участват в протестите, съжалявам, че не мога да участвам реално, поради много причини, но ако предложите пасивно участие с ефект, то веднага ще се включа, трябва да намерите вариант да се чуе гласа и на хората които не могат да излязат на площада или не живеят в София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *