Ето защо Русия прави две нови армии, 26 бригади, 5 дивизии и това не е всичко

Свят

В Русия продължава активната работа по сформиране на две нови армии и десетки бригади и дивизии. 

 

Работата се извършва в рамките на обявената задача за увеличаване на числеността на руските въоръжени сили до приблизително милион и половина военнослужещи, пишат чуждестранни агенции.

За набирането на новите бригади и дивизии е отделено не само голямо финансиране, но и най-ново оборудване и въоръжение, което в много аспекти надминава дори и най-развинтената фантазия.

До края на тази година във въоръжените сили ще бъдат формирани две армии, нов военноморски район, два нови военни окръга (Ленинград и Москва), 26 бригади, 5 дивизии и армейски корпус.

Съответно изявление направи заместник-началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация генерал-полковник Евгений Бурдински. Той отбеляза, че тази огромна работа трябва да се извърши в много кратки срокове. Такива срокове, съдейки по заявлението, са следващите шест месеца.

Русия планира да увеличи числеността на войските не само поради факта, че Финландия, която дълго време оставаше неутрална, беше приета в НАТО. Ако работата беше само за Финландия никой нямаше да формира армии, полкове, бригади и дивизии. Става въпрос за нещо много по-голямо.

Кремъл и огромната руска страна се готвят за битка със Запада, която няма да приключи с разгрома на Украйна. Ще има и други „епизоди“, за които руската армия трябва да е предварително подготвена както най-новата и модерна военна техника, така и с налична и обучена военна сила, способна да отрази всяко нападение на противника.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *