Ето какви забранени западни ракети използва ВСУ във войната срещу Русия!

Свят

В момента се наблюдава как украинските военни използват ракети с голям брой поразяващи елементи, за да нанесат максимални поражения на небронирана и лекобронирана техника, както и жива сила, съобщават световните издания.

 

Докато по-рано украинските въоръжени сили използваха РСЗО HIMARS за нанасяне на удари по отделни цели, в момента те използват ракети M30A1 със 180 хил. поразяващи елемента, които са способни да поразяват цели с разпространение на поразяващите елементи в радиус от няколко десетки метра.

На видеото може да се видят последствията от използването на такива ракети. Многобройните следи от попаденията на поразяващите елементи показват, че тези оръжия са изключително опасни, включително при настъпателни действия на ВСУ.

Макар че тези ракети носят голям брой поразяващи елементи и са предназначени да действат на широка територия, ракетите M30A1 притежават голяма точност и се насочват по сателитни координати.

Прехващането на тези ракети също носи опасност, тъй като при детонацията на ракетата нейните поразяващи елементи обхващат голям диаметър, но имат по-малко унищожителен ефект.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *