Ето какъв е планът на Генерал Армагедон за Украйна и до какво води той!

Свят

Бившият командващ на Обединената групировка на руските войски в Украйна, ген. Сергей Суровикин (известен още като „Генерал Армагедон“), е участвал в разработването на операция „Бахмутска месомелачка“, която трябва да съкруши напълно Украйна.

Това заяви основателят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, след като изданието „Блокнот“ помоли бизнесмена да разкаже кой е взел стратегическото решение за операцията, която се превърна в едно от ключовите събития в битката за Донбас.

„Решението за провеждането на така наречената „Бахмутска месомелачка“, беше взето от командирите на ЧВК „Вагнер“, но Сергей Владимирович Суровикин участваше пряко в разработката и реализицията. Бих приписал огромен брой от взетите решения на неговата сметка“, обясни той.

Отговорът на Пригожин беше публикуван от пресслужбата на компанията Concorde.

Военният съветник в администрацията на Тръмп полк. Дъглас Макгрегър  също взе отношение по темата и изтъкна ролята на Суровикин.

„Пригожин каза нещо, което много нас подозираха от месеци. А именно, че ген. Суровикин е решил да превърне Бахмут в „месомелачка“. Руснаците умишлено не затваряха клещите в продължение на месеци, с надеждата, че украинските войски ще продължават да прииждат, за да бъдат систематично унищожавани. От много време подозирах това – и точно така излезе“.

„Мисля, че именно Суровикин стои зад това брилянтно за руснаците решение, което сега се потвърждава и от Пригожин“, каза Макгрегър в канала на съдия Андрю Наполитано в Youtube.

„Руснаците заеха отбранителна позиция и смляха украинците, които хвърлиха десетки хиляди бойци в месомелачката. Резултатът е, че руските войски претърпяха много леки загуби в сравнение с ВСУ, които загубиха огромната част от най-боеспособните си сили.

На практика украинските сили контролират едва 10-на процента от града. Руското командване няма защо да бърза, предвид тежките условия и украинската кал. Ще оставят „вратата отворена“, за да могат новите украински подкрепеления да се превърнат ефективно в трупове“, посочи полк. Макгрегър.

Планът на ген. Суровикин за „месомелачка“ в Бахмут проработи и ще доведе до пълния крах на Украйна. „Пътят към Киев е открит“, но няма защо да се бърза, заяви анализаторът.

„Твърденията на западните медии за липсата на руски боеприпаси се оказаха много далеч от реалността“, изтъкна още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *