Ето кой е виновен в скандала с отнемането на деца – Каракачанов или Дончев?!

България отблизо

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов категорично отхвърли обвинението на другия вицепремиер в правителството, Томислав Дончев, че служител от пресцентъра на МО е в основата на истерията с фалшивите новини, че ще бъдат отнемани деца от родителите им.

Днес колегата Томислав Дончев ми спомена, че се твърди, че човек от Министерството на отбраната може да е замесен в разпространението на слухове в Сливен. Аз поех ангажимент да проверя. Извиках Александър Урумов, който е директор на пресцентъра на МО. Разговаряхме един час и той ме увери, че няма нищо общо с този случай.

 

Това е лична атака срещу мен и ВМРО заради позициите ни по Истанбулската конвенция и цели да се създаде интрига в управляващото мнозинство“, заяви Каракачанов в „Още от деня“ по БНТ и поясни, че интригата идва от пост във Фейсбук на представителка на „Правосъдие за всеки“. Тя написала: „Проверете дали не е Александър Урумов от МО, може би е той“.

Щом Каракачанов твърди, че това е лична атака срещу него, тогава трябва да каже, че тази атака бе започната от неговия „колега“ Томислав Дончев. И че ако министерството на Каракачанов не е замесено в скандала с отнемането на деца, то Томислав Дончев трябва да си ходи, а не да представя като истина един слух, пуснат в социалните мрежи.

Но Каракачанов предпочита да го усуква.

 

„Томислав Дончев е подведен от тази дама, той се е объркал“, категоричен е Каракачанов. Той извикал днес Урумов, който го е уверил, че по никакъв начин не стои зад тази провокация и изразил готовност да бъдат проверени телефоните и компютрите му.

„Нямам основание да не му вярвам, не вярвам да ме е излъгал“, заяви Каракачанов  по отношение на Урумов и същевременно подчерта, че ако се окаже, че казаното от него не е вярно, той ще си понесе нужното дисциплинарно наказание. За мен е провокация намесването на името на директора на пресцентъра на МО, каза още военният министър.

 

Според мен позициите на Урумов, а и моите за Истанбулската конвенция са повод за тази атака. Томислав Дончев се е объркал – той не е казал, че човек от министерството стои зад психозата, той каза: „Говори се“. Ще извършим необходимата проверка. Урумов изрази готовност да предостави всички свои канали за комуникации да бъдат проверени – телефони, фейсбук, скайп, вайбър“, разкри силовият вицепремиер.

 

Каракачанов допуска, че скандалът може да цели „да се създава и интрижка между партиите в управляващата коалиция, все пак сме преди избори. В България винаги се случва едно и също преди избори – създават се интриги и подмолни игри“

И няколко пъти подчерта: „Ако се окаже, че моят служител наистина е провеждал този саботаж, той ще бъде уволнен“./epicenter.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *