Ето с кого Първанов ще цака Нинова. Вижте листата на открадната „Коалиция за България“

България отблизо

Професор Боян Дуранкев е номиниран за водач на листата за „Коалиция за България“ за предстоящите избори за Европейски парламент.

Новината съобщи председателят на АБВ Румен Петков след заседание на Националния съвет на партията и Политическия съвет на „Коалиция за България“.

По думите на Петков през новата седмица ще бъде обсъден персоналният състав на евролистата. В рамките на политическия съвета са обсъдени повече от 40 кандидатури за евродепутати. В тях влизат 18 мъже и 9 жени от 27 конкретни кандидатури. Всички са с висше образование и от тях 10 са представилите на академичната общност.

Румен Петков увери, че „Коалиция за България“ ще води честна кампания, чиито адресати ще бъдат насочени към подобряване на живота на българските граждани. От Колаицията се готвят за стойностна и силна политически кампания.

Сред коалиционните партньори са Българска партия Либерали, Обединен Блок на труда – Български лейбъристи (ОБТ – Български лейбъристи), Политическо движение Социалдемократи, Движение за социален хуманизъм, ПП Възраждане на отечеството и ПП Българска левица.

Утре „Коалиция за България“ ще се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите европейски избори.

„Шансът на „Коалиция за България“ е огромен, хората искат промяна и нови лица. Хората виждат, че значителна част от политическия елит спазва принципа- ако печеля, печеля само аз, а ако загубя плаща целия български народ. Това трябва да се промени“, категоричен е Дуранкев.

Той дори се пошегува с журналистите, че в понеделник или през следващата седмица може да запознае всички медии с неговата тераса, асаньор и апартамент.

Лидерът на АБВ Румен Петков пък изтъкна, че „Коалиция за България“ внушава в хората сигурност, защото коалицията е формат, който гарантира една солидна лява и патриотична формация, на която може да се гласува доверие в политиката.

От коалицията ще разчитат на контактите си с хората, на разговорите тип „от врата на врата“ и на енергията и волята на проф. Боян Дуранкев.

Основният опонент в предстоящата кампания на „Коалиция за България ще бъде ГЕРБ и десницията, с които имат генерални политически разминавания, акцентира Румен Петков и допълни, че с БСП са конкуретни в лявото, ако социалистите имат куража да се определят като лява формация.

Tagged

1 thought on “Ето с кого Първанов ще цака Нинова. Вижте листата на открадната „Коалиция за България“

  1. За съжаление зад новите лица надничат стари износени муцуни,които са доказали лоялност към ГЕРБ и мутрите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *