Започнаха Гладни БУНТОВЕ в Киев! НАРОДЪТ щурмува Радата! Краят на мракобесния режим наближава!

Свят

Ситуацията в Киев отдавна е излязла изпод контрол. И беше въпрос само на време да започнат народни вълнения на гладните, отчаяните и обезверените.

Но ето, че и това стана. Вчера, вбесените миньори, ветераните от Афганистан, и други участници в протеста, щурмуваха парламента в Киев. Както съобщават руските медии, до зданието на парламента в Киев се сблъскаха протестиращите афганци и полицията. На протестиращите се е удало да пробият полицейския кордон.

Основните искания на многохилядното множество, което блокира правителствения квартал, са държавата да осигури социални гаранции за достоен живот, да се повишат заплатите и пенсиите, да се възстановят съществуващите преди обезщетения и да се изплатят всички просрочени плащания.

На някой може да му се стори, че тези искания са само социални и не засягат политическата система на страната. Но това съвсем не е така. Защото оцеляването на „политическата“ система зависи от това, доколко тя е в състояние да осигури нормален живот на хората.

Очевидно е, че киевският режим не може да направи това. По простата причина, че прекрати търговските и икономически връзки със своя стратегически партньор Русия, отрече всичко руско и помисли, че Западът ще го залее с мед и масло. Това, разбира се, не се случи.

Нещо повече. Стоките на Киев, доколкото ги имаше в разгромената от алчни олигарси и още по-алчни западни фирми страна, изобщо не бяха допуснати до пазара на западните страни. И икономиката на Украйна рухна. Тя вече не е в състояние да създава работни места и да изхранва хората. И по всичко изглежда, че гладът ще стане причина за изгонването на сегашната управляваща клика.

Това се вижда и от факта, че ветераните от Афганистан направо поискаха оставката на министър-председателя на Украйна. А оттук, до оставката на президента, който всъщност е назначил премиера, разстоянието е много малко.

Участниците в протеста пред украинския парламент/Върховната Рада/ заявяват открито, че това, което се прави в страната е истински геноцид. Че властта е забравила напълно за своя народ. И че единственото, което правят е да свалят и кожата от гърба на обикновените хора, за да напълнят джобовете на своите олигарси. А цялата тази мизерия е довела до потъване на цяла Украйна в блатото на нищетата и психологическата разруха на гражданите.

Във възникналите стълкновения между протестиращите и полицията са пострадали 11 човека, в това число 8 полицаи.

Всички протестиращи са на мнение, че това е началото на края на този режим, който ограби и разруши Украйна. И който все още се крепи само на полицейските палки и на така наречените „народни“ дружини, които не са нищо друго освен маргинализирани криминални групировки, които в момента тероризират населението в страната.

Ясно е обаче, че законът на джунглата не може да действа до безкрай. Затова, нека онези с окървавените ръце да бягат по-далеч от Украйна. Защото иначе съдбата им ще бъде съвсем незавидна.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Започнаха Гладни БУНТОВЕ в Киев! НАРОДЪТ щурмува Радата! Краят на мракобесния режим наближава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *