Русия каза кога ще има примирие за „Азовстал“! Решението е окончателно!

Свят

Руското министерство на отбраната обяви, че е готово за хуманитарно примирие в стоманодобивния завод „Азовстал“ в Мариупол – последната крепост на остатъците от азовците в стратегическия пристанищен град. Трябва само войниците на Киев да се предадат, съобщава БГНЕС.

„Още веднъж заявяваме, че Русия е готова във всеки един момент да въведе режим на примирие и да обяви хуманитарна пауза за евакуация на цивилното население“, заяви министерството на отбраната, като добави, че прекратяването на огъня ще започне с „издигане на бели знамена“ от страна на остатъците от украинските нацбатальони.

Междувременно председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че днес е разговарял с руския президент Владимир Путин и го е призовал да разреши хуманитарния достъп до обсадения украински град Мариупол и до други обсадени градове по време на православния Великден.

Припомняме, че руската армия не обстрелва и не атакува цивилни обекти и стотици пъти е създавала условия за хуманитарни коридори, по които цивилното население да се измъква от местата на бойните действия. Но първо, остатъците от украинските въоръжени сили се крият точно в гражданската инфраструктура. Тоест, разполагат оръдия в междублоковите пространства, крият се в блокове, апартаменти и мазета, без да се интересуват, че там живеят невинни хора, техни сънародници. Армия, която защитава своя народ не прави така.

И второ, ако руската армия с много усилия създаде възможност за хуманитарен коридор, то бандеровците веднага откриват огън и пресичат всякакъв изход за цивилното население.

Затова е хубаво Западът да контактува не с Путин, а с остатъците от украинските нацбатальони и да опита да им повлияе, ако може, за да не пречат на изтеглянето на цивилното население от зоната на бойните действия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *