Затварят зелените коридори за пенсионерите следобед, не правели добър оборот на магазините

България отблизо

Така наречените „зелени коридори“, които са за пазаруване в аптеки и магазини на хора над 65-годишна възраст, ще бъдат премахнати от следобедните часове.

„Зелените коридори“ ще се изместят изцяло сутринта, но все още не е уточнено по кое време ще са те, стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Правителството тепърва ще решава кои са подходящите часове за пенсионерите. Обмисля се връщане от 8 до 10 часа, но много възрастни хора роптаят, че е студено и е невъзможно през това време да отидат до магазина и аптеката.

Има вариант от 10 до 12, но тогава пък това ще попречи на майките с малки деца да отидат до магазина и да си купят продукти.

Веднага в социалните мрежи се надигна нов ропот, че се противопоставят млади на стари и двете страни са дискриминирани.

Причина за новата заповед са и шефовете на хипермаркети,  които отдавна са против следобедния коридор. Причините са, че пенсионерите купували малко неща, търсели само промоции и това се отразявало лошо на… оборота.

Най-вероятно „прозорецът“ ще се стесни и пенсионерите отново ще бъдат силно ощетени.

По думите на министъра  предстои да се промени и заповедта за критериите, по които се приема пациент в COVID отделение. Към момента се изисква PCR тест.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *