Екатерина Захариева: Русия атакува Борисов, защото изгонихме четирима дипломати!

България отблизо

Неочаквано и сензационно, каталунското издание „Периодико“ публикува твърдения, че премиерът Бойко Борисов е разследван за пране на пари в Барселона.

Самият Борисов отрече да има пръст в цялата работа и добави, че от няколко години се опитват да го въвлекат в такива филми, за които той смята, че са предварително обречени, понеже нямало нищо истинско в подобни обвинения.

За да защити шефа си, външната министърка Екатерина Захариева излезе с още по-екзотична „новина“. Тя също заяви, че това е фалшива новина, която се върти от няколко години в публичното пространство. И добави, че не може да потвърди „руска връзка“ в случая. Но въпреки това, не можело да няма съмнения за такава връзка.

Сигурно, за да бъде пределно ясна, Захариева отново заяви, че не може да потвърди руска връзка в случая, но не може и да няма съмнения за такава.

Материалът в „Периодико“ тя нарече „странен“. Няма изпратено искане за официална помощ от наша страна в рамките на това разследване, уточни министърът.

Тя припомни, обаче, че у нас имаме обявени за персона нон грата четирима руски дипломати, заради извършване на шпионска дейност.

Екатерина Захариева добави: Ние не воюваме с никого, но тогава, когато нашите служби, нашата прокуратура имат доказателства, тогава ние няма как да не реагираме. Срещу всяка посегателство на националната сигурност ще се постъпва по този начин, заяви тя.

Министърът обясни, че ако са искали да скрият нещо, то е нямало публично да обявяват дипломати за персона нон грата.

Относно случаят „Миталов“ Захариева обясни, че предполага, че американските власти ще дадат повече информация.

В коментар на ИСТИНАТА ще добавим, че Борисов вече използва всякакви измислици, за да закрепи поне за малко, рухващата си власт. Всички знаем, че Русия си има достатъчно грижи, за да се занимава с малките игрички на Борисов. В Москва отдавна са отписали Вожда като човек, на когото не може да се разчита в деловото партньорство. По простата причина, че Борисов много обещава, но почти нищо не изпълнява от дадените обещания.

Да не говорим, че и този път, обвиненията срещу Русия са само „съмнения“ и „подозрения“, които не се опират на никакви факти. Просто слугите на Запада сами си измислят някакви гейтове срещу Москва, и сами си ги раздухват, колкото да се намират на работа.

И за да изпълняват нарежданията на Големия брат, който все гледа да ухапе Русия.

Но…България вече не вярва на приказки!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *